Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Köszöntő
Írta: Administrator   
2008. February 28. Thursday 21:37

Tisztelt Látogató!

 
 
Köszöntjük Önt Magyarország egyik legfiatalabb falvának honlapján. A magyar határon belül kialakult település a trianoni békeszerződés után jött létre és kenderfeldolgozásáról, valamint határátkelőjéről vált ismertté. Az elcsatolás miatt fiatal létére való tekintettel temploma sajnos nem maradt, de 2008 Pünkösdjére felállítottuk és felszenteltük a makói kistérség legmagasabb harangtornyát, amellyel szerves egységben megkezdődött a templom építése is. A 12 ezer négyzetméteres hárs- és kőrisliget, a szépen ápolt települési nyughely, az Emlékpark, valamint az új harangtorony (a maga 18 méteres magasságával) és templom látványossága lett a falu újonnan kialakuló főterének. 2016-ban létrehoztuk a kenderfeldolgozást megörökítő szakmatörténeti gyűjteményt: az Óriás Gombolyag Múzeumot, amely a felújított Közösségi Házban tekinthető meg.

Befektetési lehetőséget kínál a kendergyár (Hungarohemp Zrt.) területén lévő 81 hektáros Ipari Park, és a határátkelőn megüresedett, teljes infrastruktúrával ellátott épületegyüttes, valamint az üresen maradt iskola épülete. Településünk az alacsony ingatlan árak miatt megfelelő célpont lehet a vásárolni szándékozók körében.

A szálláskeresőket természetesen panzió és vendéglátó egység is várja.

Reméljük, mielőtt átutazik községünkön megáll néhány percre és tájékozódik nálunk, megtekinti a vendégszerető, barátságos emberek lakta településünket, Nagylakot.

 
 
Nagylak Község Képviselő-testülete
Utolsó frissités ( 2017. January 13. Friday 08:36 )
 
Tájékoztató az egyszerűsített honosítási eljárásról
Írta: N.T.   
2010. August 13. Friday 12:55

A magyar Országgyűlés 2010. május 26-án fogadta el a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosítását, bevezetve az egyszerűsített honosítási eljárást.
Az egyszerűsített honosítási eljárás lényege, hogy nem kell Magyarországon letelepedni a határon túli magyaroknak a magyar állampolgárság megszerzéséhez, nem kell állampolgársági vizsgát tenni, elegendő a magyar nyelv ismerete és nem kell a magyarországi lakóhelyet és megélhetést igazolni.
A jogszabály 2010. augusztus 20-án lép hatályba, de az új szabályokat a 2011. január 1. után benyújtott kérelmekre kell alkalmazni.
 

Bővebben...
 
AZ ELMÚLT ÉVEK KÉPEKBEN.
Írta: N.T.   
2009. March 23. Monday 13:04

Az elmúlt évek képeit Power Point bemutató formájában letöltheti innen:

 

 

 

 

Utolsó frissités ( 2011. January 10. Monday 10:20 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 Következő > Utolsó >>

Találatok 61 - 64 / 64