Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

2019. évi Európai Parlamenti választások
2019. March 27. Wednesday 09:09
Nyomtatványok a 2019. évi Európai Parlamenti választásokon való részvételhez:


Utolsó frissités ( 2019. March 27. Wednesday 09:13 )
 
Önkormányzati hírlevél 2018. november 4. szám
2019. March 19. Tuesday 08:33

Nyugdíjasok figyelmébe

Nagylak község önkormányzata kiemelt figyelmet kíván fordítani a lakók rendszeres mozgási lehetőségének megteremtésére. Ennek keretében szerveztük meg a ,,Mozgás éjszakája’’ programot, amelyben kerékpározás és tánc szerepelt. A ,,Zumba’’ már több mint 1 esztendő elteltével is népszerű és heti rendszerességgel kerül megtartásra. A részt vevők létszáma pedig nem csökken. Szintén heti rendszerességgel kerül megtartásra a jóga edzés. A közel jövőre vonatkozóan szeretnénk megcélozni a nyugdíjas korosztályt és azokat, akik betegségből eredően mozgásfejlesztésre szorulnak. Szakember bevonásával szeretnénk megvalósítani azt, hogy heti 1 alkalommal 2 órában helyben itt Nagylakon azoknál, akik agyvérzésen estek át vagy sklerosis multiplexet, illetve parkinson kórt diagnosztizáltak mozgásfejlesztő foglalkozást biztosítsunk. Azokat is szívesen látnánk, akik csak egyszerűen tenni szeretnének valamit az egészségük megőrzése érdekében. Jelen időszakban az igények felmérése történik, ezért biztatom önöket arra, hogy éljenek a lehetőséggel, vegyenek részt a foglalkozásokon. Kérem jelentkezzenek a 62/279-140-es telefonszámon és a részt venni szándékozók számának függvényében elindítjuk a programot.

Tűzifa vásárlása

A hideg idő beálltával – a korábbi évekhez hasonlóan – nagy valószínűséggel alkalmi tűzifa árusok jelennek meg a község területén. Tanuljunk a korábbi esetekből és kérem önöket, hogy bemondásra, ellenőrizetlen mennyiségű tüzelő anyagot ne vásároljanak. Sajnos a korábbi években ennek elmulasztása miatt egyes idős lakóinkat jelentős anyagi kár érte. Amennyiben ismeretlen személy tüzelőt kínál megvételre, úgy kérem jegyezzék fel a gépjármű rendszámát és azt továbbítsák az önkormányzat felé.

Tűzgyújtás

A helyi rendeletben meghatározott anyagok nyílt téri égetésének befejező időpontja 2018. november 30. Kérem önöket, hogy ennek megfelelően gondoskodjanak a képviselő testület által meghozott határozat betartásáról.

Nagylak, 2018. november 27.

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. March 19. Tuesday 08:41 )
 
Önkormányzati hírlevél 2018. november 3. szám
2019. February 26. Tuesday 13:28

Csigatészta készítése

2018. november 24-én a ,,Szórakozz a nagyival’’ programsorozat következő rendezvényén megtanulhatjuk a csigakészítés fortélyait. A gyerekek ezúttal is főszerepet kapnak, ezért várjuk őket nagy szeretettel. Az idősebbeket pedig azért, hogy átadják számukra ezt a tudományt. Kérjük azok jelentkezését, akik fa csigakészítő eszközzel rendelkeznek és erre a napra kölcsön tudják adni a gyermekek részére. Szíveskedjenek hívni a 62/279-140-es telefonszámon és azonnal megyünk érte. Köszönjük!

Illegális kutak helyzete

A Nemzeti Agrár Kamara törvénymódosító javaslata már az Országgyűlés előtt van, amelyben a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárás határidejét 2020. december 31-ig történő meghosszabbítása szerepel. A döntés megszületését követően részletes információval látjuk el lakóinkat.

Emlékeztető

Ahogyan azt korábban jeleztük hetente szerdán 17.00 – 19.00 óra között ingyenes jogi tanácsadás indult el a volt iskola könyvtári termében. Várja önöket Dr Nagy Emese ügyvéd. Kérem éljenek a lehetőséggel.

Gyógyszertár helyben

2018. október 10-én fiók gyógyszertár megnyitására került sor Nagylakon. Nyitva tartás munkanapokon 09.00 – 12.00 óra között. Az időpont alkalmazkodik a háziorvos rendelési idejéhez, ezért a recept felírását követően azonnal hozzájuthatnak az adott gyógyszerhez. Rója Zoltán gyógyszerész úr mindenben segít önöknek.

Kertek felajánlása

A megtermelt javak betakarítása megtörtént és egyben kiosztásra is kerültek. Bízunk benne, hogy a közfoglalkoztatottak munkájának köszönhetően hozzá tudtunk járulni az anyagi kiadásaik mérsékléséhez. Hack Románné, Oravecz Józsefné, Hábel Béla és Lehoczki Zoltán biztosította a vetemények helyét, amely nélkül a programot nem tudtuk volna megvalósítani.

Nagylak, 2018. november 20.

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. February 26. Tuesday 13:33 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 29 - 32 / 49