Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2017. szeptember
Írta: Locskai Zoltán   
2017. September 12. Tuesday 08:01

Lakossági fórum

Kormányzati határozat értelmében Nagylak vonatkozásában is ,,Település Arculati Kézikönyv’’ megalkotása szükséges, amely széles társadalmi réteg bevonásával valósulhat meg. Lakóink tájékoztatása, valamint a vélemények és javaslatok megismerése érdekében lakossági fórumra kerül sor.

Helyszín: Művelődési Ház

Időpont: 2017. szeptember 14.  18.00 óra

 

Kormányablak busz

A ,,kormányablak busz road show’’ keretében Nagylakon is kormányablak busz fogadja az ügyfeleket.

Helyszín: Művelődési Ház parkolója

Időpont: 2017. szeptember 22.  09.00 – 11.00 óra között

Ügyintézhető ügytipusok:

-         személyazonosító igazolvány

-         lakcímkártya

-         útlevél

-         vezetői engedély

-         ügyfélkapu nyitás

-         diákigazolványhoz szükséges adatlap igénylése

-         járási hivatal hatáskörébe tartozó gépjármű ügyintézés

A kisbuszban az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség is biztosított.

 

Személyi változás

A Magyarcsanád-Nagylak Közös Önkormányzat létszámába tartozó Bakacsi Orsolya pénztáros ügyintéző munkaviszonya 2017. augusztus 31-én megszűnt. A munkakör betöltésére pályázati kiírás történt. Természetesen elsődleges szempont volt az, hogy helyi lakos alkalmazása valósuljon meg. A fenti szempontot figyelembe véve 2017. szeptember 1-től a megüresedett munkakört Kimpán Erika tölti be, aki a megfelelő iskolai végzettséggel rendelkezik.

 

Kisbusz üzemeltetése

Lakóink korábban több esetben kifogásolták, hogy az aktuális magas díjak miatt kisebb csoportok (max. 7 fő) nem tudják igénybe venni községünk járművét, amely első sorban az óvodások utaztatására szolgál. A változtatás megtörtént, így ezentúl kizárólag az üzemanyag költség megfizetése mellett van lehetőség utakat szervezni. Kérem előre jelezzék, amennyiben munkaszüneti napokon igény van rá.

 

Migránsok mozgása

Az utóbbi hetekben felerősödött településünkön a migránsok mozgása. Lakóinkat szeretnénk megnyugtatni hogy a rendvédelmi szervek folyamatos, intenzív megfigyelést és járőr szolgálatot tartanak a környezetünkben. Azonban nagyon fontos hogy idegen, gyanús személyek és járművek mozgása esetén azt jelezzék a 62/515-170 telefonszámon.

 

Vérvétel helyben

Tekintettel arra, hogy lakóink nagy többsége idős korú, ezért szeptember hónapban kísérleti jelleggel 2 alkalommal helyben történik a vérvétel. Ezzel kíméljük őket az utazás nehézségeitől.

Vérvétel ideje és helye: 2017.09.21. 6-8 óra között a lakcímen: csak mozgásképtelen személyek esetében

Előzetes bejelentés a rendelőben: 2017.09.18-ig

Vérvétel ideje és helye: 2017.09.28.   7.30-8.00 óra között a rendelőben: mindenki más esetében

Előzetes bejelentés a rendelőben: 2017.09. 25-ig.

A levett vér laborba történő szállításáról az önkormányzat gondoskodik. Bízom benne, hogy ezzel az intézkedéssel az önök kényelmét tudjuk szolgálni.

 

Nagylak, 2017. szeptember 11.

                                                                                          Locskai Zoltán

                                                                                          polgármester

 
Önkormányzati Hírlevél 2017. augusztus 2. szám
Írta: Locskai Zoltán   
2017. September 04. Monday 08:14

Polgármesteri fogadó óra

Első alkalommal 2017. szeptember 1-én pénteken 17 és 18 óra között a Művelődési Házban fogadó órát tart Locskai Zoltán polgármester. A továbbiakban kéthetente ugyan ebben az időpontban áll az önök rendelkezésére. Szeretném megismerni a véleményüket az önkormányzat munkájáról, mondják el észrevételeiket arról, ami nekünk elkerülte a figyelmünket. Mutassanak rá a hiányosságokra és fogalmazzák meg a kritikákat. Azt is várom, aki csak egy kicsit beszélgetni szeretne velem.

Nagylaki gyerekek szereplése

A 2017. évi falunapon szereplő gyerekeink meghívást kaptak Romániába a nadlaci városnap rendezvényére. A csapat új személyekkel kiegészülve ,,pom – pom’’ tánc előadásával nagy sikerrel mutatkozott be.

Köszönet

Megköszönöm Czékus Ibolyának – Kendekötelék Kft tulajdonosa – hogy munkagépet biztosított a viharban megsérült fák elszállításához. Közmunkásaink ezt kézi erővel nem tudták volna megoldani.

Újraélesztő készülék

Az adomány készülék megérkezését követően, ennek szakszerű használatáról a mentő szolgálat munkatársa tartott oktatást. Kérem az alábbi önkéntesekhez forduljanak baj esetén.

André László 30/228-9114

Tóth Kása Norbert 70/648-1665

Takács Gabriella 30/180-7737

Locskai Zoltán 70/431-3711

A névsorban szereplő két utolsó személy közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a készülékhez.

Diákmunka

Hamarosan augusztus 31 és befejeződik a diákmunka program községünkben. Szeretném megköszönni Nagy Tamásnak a 2 havi munkáját, amit kiválóan végzett. Volt mindenben része – viharkár elhárítása, falunap, járda felújítás. Köszönöm Tamás jövőre ismét várunk !

Virágos vasútállomás pályázat

A benyújtott pályázatunk nyert, amelynek keretében 12 darab 80x30x30 cm méretű virágládát vásároltunk. Jelenleg a fa anyag kezelése történik (gombaölő, festés) és ezután mérlegeljük, hogy most vagy tavasszal helyezzük ki.

Sakkverseny

5 fő jelentkezését szeretném kérni, akik Nagylak községet képviselik egy megrendezésre kerülő versenyen.

Helyszín : Magyarcsanád Művelődési Ház

Időpont : 2017. szeptember. 9 (szombat) 08.30 óra

Az eredmény kihirdetése után minden résztvevőnek ebéd meghívás.

A helyszínre utazásról a nagylaki önkormányzat gondoskodik.

Jelentkezési határidő : 2017. szeptember 7. (csütörtök)

Egyházi hitgyakorlás

Sajnos a református gyülekezet havi 1 istentiszteletének megtartása nem tudott a mai napig megvalósulni. Vladár Sándor tiszteletes (augusztus 20-i ünnepségen volt jelen) 8 – 10 jelentkező esetében vállalta itt helyben a celebrálást. Ismét arra biztatom önöket, hogy jelezzék a részvételi szándékukat, hogy létre tudjuk hozni ezt a közösségi teret.


Nagylak, 2017. augusztus 28.


Locskai Zoltán
Polgármester

 
Utolsó frissités ( 2017. September 13. Wednesday 07:59 )
 
Önkormányzati Hírlevél 2017. augusztus
Írta: Locskai Zoltán   
2017. August 31. Thursday 08:53

Lomtalanítás

Nagylak község területén 2017. szeptember 9-én (szombat) lomtalanításra kerül sor. Az elszállításra szánt anyagokat legkésőbb szeptember 9-én reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlan elé, úgy hogy az ne akadályozza a közlekedést. A későn kihelyezett lomok nem kerülnek elszállításra.

Kihelyezhető anyagok : matrac, ágy, ágykeret, műanyag szék-asztal, fa szék-asztal, műanyag gyerekjáték, bicikli-gumiabroncs, hungarocell, egyéb bútorok, háztartási tárgyak, szőnyeg, dobozba csomagolt befőttes üveg, slag, edények, könyv

Nem helyezhető ki és nem kerül elszállításra : elektronikai hulladék, számítógép, laptop, hűtő, folyékony hulladék, nyomás alatt levő gázpalack, robbanásveszélyes anyag, maró anyag, humán-egészségügyi anyag, állategészségügyi anyag, személygépkocsi gumiabroncs, zöld hulladék, állati tetem, fertőző hulladék, ételmaradék, üveghulladék

Cserép törmelék

A hulladék cserepek és téglák begyűjtését elvégeztük. Kérem szépen, hogy a későbbiek során ilyen anyagot ne helyezzenek ki a közterületre.

Szemétszállítás

A sárga színű edényzet kiosztása során megállapítást nyert, hogy néhány lakó nem rendelkezik szerződéssel a Településtisztasági Nonprofit Kft-vel - mint szolgáltatóval - és ezért nem kaphatott a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló kukából. Ennek pótlása rövidesen megtörténik, amiről az érintettek névre szóló levélből értesülhetnek.

Nagylak, 2017. augusztus 15.

Locskai Zoltán

Polgármester

Utolsó frissités ( 2017. August 31. Thursday 09:00 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 17 - 20 / 53