Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2019. január
2019. September 04. Wednesday 09:11

Elhunytakra emlékeztünk:

2018. december 23-án Kasuba Róbert katolikus atya részvétele mellett 1 – 1 szál gyertyával emlékeztünk azokra, akik ebben az évben távoztak közülünk.

Danyi Mihály

Tóth Vass Jánosné

Patai Józsefné

Bohák László

Juhász Ferencné

Árgyelán Zoltán

Bálint Béláné

Trembeczky István

Nagy Béla

Szögi Ferenc

Balog Antalné


Nyugodjanak békében!


Fogadóóra:

Mint arról tájékoztatást adtunk Dr. Nagy Emese ügyvéd heti rendszerességgel - minden szerdai napon - fogadóórát tart a könyvtár helyiségében. 2018. január 23-tól az időpont megváltozik, vagyis 16.00 – 18.00 óra között kereshetik fel a jogi természetű kérdések megválaszolására. Már most is nagy az érdeklődés, kérem hogy forduljanak hozzá bizalommal.


Búcsú 2018. évtől:

2018. december 27-én a nagylaki közfoglalkoztatásban résztvevők, önkormányzati dolgozók, valamint a megjelent képviselők jelenlétében – ebéd keretében – köszönetnyilvánítás hangzott el az elvégzett munkát illetően. Kihangsúlyozva azt, hogy a közmunkások megfogyatkozott létszáma jelentős terhet jelent az alkalmazásban lévőkre.


Pályázat:

A ,,Virágos Vasút’’ pályázat keretében sikerült megduplázni a 2018. év folyamán kihelyezett virágládák mennyiségét. Hamarosan megkezdődik az anyag felületkezelése és a tél elmúltával kihelyezésre kerülnek.


Kiegészítő tűzifa támogatás:

A Belügyminisztérium megküldte Nagylak Önkormányzat részére a 2017. évi szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló támogatói okiratot. A fentieknek megfelelően összességében 17 köbméter kemény lombos tűzifa kiosztása történhet meg a 2019. január 31-ig benyújtott kérelmek alapján. Rendkívül fontos kihangsúlyozni, hogy az elbírálás a 2017. évi szociális célú tüzelőanyag kiosztásának időpontjában hatályba levő önkormányzati rendeletben foglaltak szerint hajtható végre.

Az egy főre jutó havi jövedelem természetesen a jelenleg aktuális jövedelmet jelenti.

A támogatást azok igényelhetik, akik életvitelszerűen az önkormányzat közigazgatási területén tartózkodnak, és ott lakcímmel rendelkeznek. Előnyben részesül az a kérelmező, aki

- aktív korúak ellátásában,

- időskorúak járadékában,

- adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásban,

- lakásfenntartási támogatásban részesül,

- halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családban él.

A kérelem benyújtásához az alábbi mellékletek szükségesek:

Legutolsó nyugdíjszelvény, vagy bankszámlakivonat, családi pótlék, GYET, GYES, GYED, tartásdíj, társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó jövedelemigazolás, önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátásokról szóló igazolás.

Jogosultsági feltételek:

Az egy főre jutó havi jövedelem:

az egyedül élő esetében maximum 99.750,- Ft/fő.

családban élők esetében maximum 71.250,- Ft/fő.

A kérelem átvehető:

Nagylak Község Önkormányzat (6933 Nagylak, Petőfi u. 14.)

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8-12

Kedd: szünetel

Szerda: 8-12

Csütörtök: 13-16

Péntek: 8-12

A kérelem benyújtásának határideje:

2019. január 31. napjáig

A kérelem elbírálásának hatásköre:

Szociális, Kulturális, Ügyrendi Bizottság


Nagylak, 2019. január 15.

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. September 04. Wednesday 09:16 )
 
Önkormányzati hírlevél 2018. december 2. szám
2019. August 15. Thursday 08:50

Újévi köszöntő:

Kedves Nagylakiak !


Az újév az a pillanat, amikor egyszerre kavarognak lelkünkben múltunk történései és jövőnk vágyai.

Felidéződnek az óév fontos eseményei. Olyanok, amelyekre boldogsággal emlékszünk vissza, de olyanok is, amelyek szomorúsággal töltenek el bennünket.

Születések, temetések; esküvők, válások; egészség és betegség, jó és rossz döntéseink; sikerek és kudarcok kavarognak bennünk - a múltba rögzülve - visszavonhatatlanul.

Ugyanakkor ez az a pillanat, amikor képletesen a jövőnk kapujában állunk.

A legnagyobb kérdés ilyenkor az, van-e elég erőnk és bátorságunk akkora lépéssel belépni ezen a kapun, hogy az új év, a megújulás éve lehessen életünkben.

Ha tanulva mások és a saját magunk hibáiból; felelősséggel, józan ésszel, tiszta hittel és sok-sok becsületes munkával, jó irányba tudjuk kormányozni saját magunk, családunk, községünk és nemzetünk sorsát, akkor boldog évünk lesz 2019.

Hiszem, hogy megvan bennünk az elszántság, az erő és a bátorság ehhez.

Kívánom hát, hogy a 2019-es esztendő, hozza el mindannyiunk életébe a biztonságot és a várt megújulást.

Nagylak Község Önkormányzat Képviselő Testületének nevében eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok.


Téliesítés:

A közelgő hideg idő érkezése kapcsán nagyon fontos feladat, hogy a vízórák a lefagyás ellen legyenek bevédve. Az elmúlt télen 4 – 6 darab mérő óra fagyott el a községben, amelynek során a tulajdonost 15.000 – 16.000 Ft-os kár érte, ezen felül természetesen az elfolyt víz árát is meg kellett téríteni. Kérem gondoskodjanak az ezzel kapcsolatos teendők ellátásáról. Egyedülálló lakóinknak segítséget nyújtunk a védekezésben, amennyiben ezt kérik jelezzék a 62/279-140-es telefonszámon.


Tüdőszűrés:

A betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló vizsgálat keretében tüdőszűrésre kerül sor Nagylak községben.

Időpontok: 2019. január 02. Szerda 9.30 – 14.30

2019. január 03. Csütörtök 9.30 - 14.30

Helyszín : Művelődési Ház parkolója

Fontos információk:

- 40 éves kor felett a vizsgálat évente egy alkalommal, beutaló nélkül térítésmentesen vehető igénybe

- 40 éves kor alatt a megelőző célú vizsgálat díja : 1700 Ft

- Alkalmassági vizsgálat díja : 1700 Ft

A 40 év feletti biztosítottak részére az évente egy alkalommal igénybe vehető vizsgálat kizárólag nagylaki állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezők esetében végezhető el. Térítési díj kiegyenlítése a szűrőbuszon lehetséges. A szűrésre jelentkezők a TAJ kártyájukat, lakcímkártyájukat és személyi igazolványukat szíveskedjenek magukkal hozni.


Emlékeztető:

Szakember bevonásával szeretnénk megvalósítani azt hogy heti 1 alkalommal 2 órában helyben itt Nagylakon azoknál, akik agyvérzésen estek át vagy sklerosis multiplexet illetve parkinson kórt diagnosztizáltak mozgásfejlesztő foglalkozást biztosítsunk . Letapadt izmok, görcsös végtagok – a szakember tud önöknek segíteni. Azokat is szívesen látnánk, akik csak egyszerűen tenni szeretnének valamit az egészségük megőrzése érdekében. Jelen időszakban az igények felmérése történik, ezért biztatom önöket arra, hogy éljenek a lehetőséggel, vegyenek részt a foglalkozásokon. Már 1-2 fő esetében is elindítjuk a programot. Kérem jelentkezzenek a 62/279-140-es telefonszámon.

 

Zumba:

Az év utolsó napjai jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy többlet kilókat szedjen magára az, aki egyébként is erre hajlamos. Ezért kezdjük már az újév első napját mozgással. 2019. január 1-én 18.00 órától a Művelődési Házban zumba edzés. Ahogyan megígértük továbbra is ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk.

Nagylak, 2018. december 28.

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. September 04. Wednesday 09:17 )
 
A Magyarcsanádi Helyi Választási Iroda Vezetőjének 1/2019. (VIII.08.) számú közleménye
2019. August 08. Thursday 12:48

A Magyarcsanádi Helyi Választási Iroda Vezetőjének 1/2019. (VIII.08.) számú közleménye - a polgármesterjelölt állításához, valamint az egyéni listás jelöltállításhoz, képviselőjelöltséghez szükséges ajánlások számáról (PDF formátumban)

Utolsó frissités ( 2019. August 08. Thursday 12:54 )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 13 - 16 / 42