Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2018 november
Írta: Locskai Zoltán   
2019. January 18. Friday 12:48

Rákszűrés

Rákmegelőző állapotról akkor beszélünk, amikor olyan folyamat indul el szervezetünkben, amely beavatkozás nélkül továbbhaladva rosszindulatú daganat kialakulásához vezet, vezethet. A fent leírtak miatt 2018. november 8-án (csütörtök) 10.00 órától méhnyak rákszűrésre kerül sor az orvosi rendelőben. Javasolt 18 éves kortól, illetve a nemi élet megkezdésekor. 3 évente küldenek behívót, azonban a szakmai ajánlás évi egyszeri szűrést tart szükségesnek. A személyi igazolványt, lakcím kártyát és TAJ kártyát kérem, hogy vigyék magukkal. Előzetes jelentkezés a 62/279-140-es telefonszámon.


Jogi segítség

Az elkövetkezendő időszakban lakóink számára segítséget kívánunk nyújtani jogi természetű tanácsok tekintetében. Ügyvéd áll a rendelkezésükre az alábbi szakterületeket érintően.

Társasági és gazdasági jog: gazdasági társaságok alapítása, társasági szerződések módosítása, gazdasági társaságok megszüntetése, tanácsadás és szerződések elkészítése

Ingatlanjog: ingatlanokkal kapcsolatos szerződések elkészítése (adásvételi, csere, ajándékozási szerződés : társasházi alapító okirat elkészítése)

Munkajog: munkaviszony létesítésére és megszüntetésére irányuló okiratok szerkesztése, munkajogi tanácsadás, képviselet munkaügyi perekben

Büntetőjog: jogi képviselet ellátása rendőrség, ügyészség és a bíróság előtt

Első alkalommal 2018 november 7-én (szerda) 17.00 és 19.00 óra között áll az önök rendelkezésére a könyvtár épületében. A továbbiakban heti rendszerességgel vehetik igénybe a szolgáltatást a fent megjelölt időpontban és helyszínen.


Szórakozz a nagyival

A felhíváson szereplő időpontban szeretettel várjuk az érdeklődőket. Havonta 2 foglalkozásra kerül sor több hónapon keresztül. A pontos időpontról és a foglalkozások tárgyáról minden esetben hírlevél útján adunk tájékoztatást.


Szabadkai út

Bevásárló utat szervezünk 2018. november 17. napjára, amennyiben a jelentkezők száma eléri a 7 főt. A tervezett indulás reggel 5.30 órakor történik. Jelentkezni lehet 2018. november 15-én 16.00 óráig a 62/279-140-es telefonszámon.

Nagylak, 2018. november 5.

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. January 18. Friday 12:52 )
 
Önkormányzati hírlevél 2018. október 2. szám
Írta: Locskai Zoltán   
2019. January 09. Wednesday 14:00

Kocsibejáró kialakítása

Nagylak Önkormányzat ,,A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről” szóló 18/2015. (X.27.) számú rendeletében a Képviselő Testület 2018. szeptember 26. napjától az alábbi rendelkezést fogadta el.

a./ Az ingatlan előtt a kocsibejáró kialakítása bejelentés köteles, ami a képviselő-testület engedélyével lehetséges.

b./ A kocsibejárót úgy kell kialakítani, hogy az ingatlan előtti közterületből a lehető legkevesebbet foglalja el.

c./ A kérelem formanyomtatványon nyújtható be, amelyhez méretarányos rajzot kell csatolni.

d./ Aki a bejelentésnek nem tesz eleget szabályszegő magatartást követ el és 200.000 forintig terjedő bírsággal sújtható.

Felelős kutyatartás

Az elmúlt 2 hónap tapasztalata alapján megállapítható, hogy a felelős kutyatartás – mint olyan - többszöri felkérés és felhívás ellenére sem valósult meg Nagylakon. A médiában megjelenő tragikus kimenetelű események sem döbbentenek rá embereket arra, hogy gyermekeink, feleségeink és szeretteink életében mit tud okozni az ilyen hozzáállás. A fentiek miatt október hónapban a testület – várhatóan - egységes álláspontot fog kialakítani a vonatkozó rendelet szigorítása mellett. Nem szabad megvárni azt, hogy visszafordíthatatlan esemény történjen.

Nem kívánatos jelenség

Nagylak községben nem volt hosszú éveken keresztül jellemző az, hogy emberek félve menjenek ki az utcára vagy kétszer is megnézzék bezárták-e a kaput. Jelenleg van olyan lakónk, aki több esetben bizonyíthatóan rongálást, lopást követett el és a mai napig is félelem érzetet kelt a környezetében. Nagylak Önkormányzat is tett már ilyen esetben feljelentést, amely jelenleg bírósági szakban van. Nem fogjuk tűrni ezt a viselkedést, azonban ehhez az önök segítségére is szükség van. A rendőri szervek kizárólag a bejelentések alapján tudnak jogszerűen eljárni. Tisztelettel kérem önöket, hogy minden esetben, minden rendbontás, károkozás, szitkozódás, félelmet keltő viselkedés alkalmával tegyenek bejelentést az apátfalvi rendőrőrs telefonján: 20/918-3800. Tegyék ezt meg magukért és szeretteikért. 

 

Nagylak, 2018. október 24.

 

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. January 09. Wednesday 14:15 )
 
Önkormányzati hírlevél 2018. október
Írta: Locskai Zoltán   
2018. December 27. Thursday 12:20

Idősek és fiatalok együtt

2018. november hónapban útjára bocsájtjuk a ,,Szórakozz a nagyival ’’ elnevezésű programunkat. Cél az, hogy, a korosztályokat közelebb hozzuk egymáshoz. Már most is van három olyan fiatal a községben, akik felajánlották rendszeres segítségüket a rendezvények előkészítése és lebonyolítása tekintetében. Szeretnénk éreztetni idős lakóinkkal azt, hogy szükség van rájuk és még lehet tőlük tanulni. A gyermekeink pedig tanuljanak tőlük, örömmel legyenek velük. A program keretében 10 hónapon keresztül havi 2 alkalommal – szombaton 14 óra – a Művelődési Ház épületében kerül sor a foglalkozásokra. A Nyugdíjas klub vezetőjének és tagjainak köszönöm azt a lelkesedést és tenni akarást, amit befektetnek ebbe a tevékenységbe. Nagyon sok mindenre szeretnénk megtanítani a gyerkőcöket. Néhány példa csak ízelítőül: ételek készítése, sütemények készítése, rajzolás és festés, varrógép használatának elsajátítása (modern gépet vásárolunk), csiga tészta készítése, rétes elkészítése, dekoráció készítése közösen az ünnepekhez kapcsolódóan, vasalás szakszerűen, horgolás gőzgombóc készítése. Folyamatosan várjuk olyan lakónk jelentkezését, aki úgy gondolja, hogy örömmel adná át ismeretét, tudását a fiatal nemzedéknek. A gyermekeknél nincs korhatár, hiszen tanulni nem lehet elég korán kezdeni és ezt addig tegyük meg, ameddig idős szeretteink közöttünk vannak. Az első két foglalkozás november 10-én és 24-én lesz megtartva. Az induló létszámról szeretnénk képet kapni, ezért szíveskedjenek visszajelezni a 62/279-140-es telefonszámra október 31-ig.

Zumba

2018. szeptember 4. napjától Nagylakon teljes mértékben ingyenessé vált a heti rendszerességgel (kedd 18 óra) tartandó zumba edzés. Jelenleg 16 -18 -20 fő veszi ezt igénybe – ami megfelel az előzetes várakozásnak. Azonban közelednek a hosszú téli esték és úgy gondolom ezt a mozgásformát is érdemes beépíteni a heti programba. Minden korosztályból várjuk az új jelentkezőket. November hónapban, mintegy 2 – 2,5 órás intenzív mozgást igénylő estét tervezünk – a részletekről később.

Ismét fornetti

Ismét rendelkezésre áll, mintegy 150 – 160 adag Fornetti, amelyet 2018. október 17-én délelőtt 9 órától tudunk átadni önöknek a Művelődési Ház hátsó bejáratánál. Az elkészítése egyszerű, így aki kedveli ezt az íz világot kérem éljen a lehetőséggel.

 

 

Nagylak, 2018. október 15.

 

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. January 09. Wednesday 14:16 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 4 / 26