Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2018. október 2. szám Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2019. January 09. Wednesday 14:00

Kocsibejáró kialakítása

Nagylak Önkormányzat ,,A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről” szóló 18/2015. (X.27.) számú rendeletében a Képviselő Testület 2018. szeptember 26. napjától az alábbi rendelkezést fogadta el.

a./ Az ingatlan előtt a kocsibejáró kialakítása bejelentés köteles, ami a képviselő-testület engedélyével lehetséges.

b./ A kocsibejárót úgy kell kialakítani, hogy az ingatlan előtti közterületből a lehető legkevesebbet foglalja el.

c./ A kérelem formanyomtatványon nyújtható be, amelyhez méretarányos rajzot kell csatolni.

d./ Aki a bejelentésnek nem tesz eleget szabályszegő magatartást követ el és 200.000 forintig terjedő bírsággal sújtható.

Felelős kutyatartás

Az elmúlt 2 hónap tapasztalata alapján megállapítható, hogy a felelős kutyatartás – mint olyan - többszöri felkérés és felhívás ellenére sem valósult meg Nagylakon. A médiában megjelenő tragikus kimenetelű események sem döbbentenek rá embereket arra, hogy gyermekeink, feleségeink és szeretteink életében mit tud okozni az ilyen hozzáállás. A fentiek miatt október hónapban a testület – várhatóan - egységes álláspontot fog kialakítani a vonatkozó rendelet szigorítása mellett. Nem szabad megvárni azt, hogy visszafordíthatatlan esemény történjen.

Nem kívánatos jelenség

Nagylak községben nem volt hosszú éveken keresztül jellemző az, hogy emberek félve menjenek ki az utcára vagy kétszer is megnézzék bezárták-e a kaput. Jelenleg van olyan lakónk, aki több esetben bizonyíthatóan rongálást, lopást követett el és a mai napig is félelem érzetet kelt a környezetében. Nagylak Önkormányzat is tett már ilyen esetben feljelentést, amely jelenleg bírósági szakban van. Nem fogjuk tűrni ezt a viselkedést, azonban ehhez az önök segítségére is szükség van. A rendőri szervek kizárólag a bejelentések alapján tudnak jogszerűen eljárni. Tisztelettel kérem önöket, hogy minden esetben, minden rendbontás, károkozás, szitkozódás, félelmet keltő viselkedés alkalmával tegyenek bejelentést az apátfalvi rendőrőrs telefonján: 20/918-3800. Tegyék ezt meg magukért és szeretteikért.

 

Nagylak, 2018. október 24.

 

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. March 27. Wednesday 08:57 )
 
< Előző   Következő >