Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2018. október Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2018. December 27. Thursday 12:20

Idősek és fiatalok együtt

2018. november hónapban útjára bocsájtjuk a ,,Szórakozz a nagyival ’’ elnevezésű programunkat. Cél az, hogy, a korosztályokat közelebb hozzuk egymáshoz. Már most is van három olyan fiatal a községben, akik felajánlották rendszeres segítségüket a rendezvények előkészítése és lebonyolítása tekintetében. Szeretnénk éreztetni idős lakóinkkal azt, hogy szükség van rájuk és még lehet tőlük tanulni. A gyermekeink pedig tanuljanak tőlük, örömmel legyenek velük. A program keretében 10 hónapon keresztül havi 2 alkalommal – szombaton 14 óra – a Művelődési Ház épületében kerül sor a foglalkozásokra. A Nyugdíjas klub vezetőjének és tagjainak köszönöm azt a lelkesedést és tenni akarást, amit befektetnek ebbe a tevékenységbe. Nagyon sok mindenre szeretnénk megtanítani a gyerkőcöket. Néhány példa csak ízelítőül: ételek készítése, sütemények készítése, rajzolás és festés, varrógép használatának elsajátítása (modern gépet vásárolunk), csiga tészta készítése, rétes elkészítése, dekoráció készítése közösen az ünnepekhez kapcsolódóan, vasalás szakszerűen, horgolás gőzgombóc készítése. Folyamatosan várjuk olyan lakónk jelentkezését, aki úgy gondolja, hogy örömmel adná át ismeretét, tudását a fiatal nemzedéknek. A gyermekeknél nincs korhatár, hiszen tanulni nem lehet elég korán kezdeni és ezt addig tegyük meg, ameddig idős szeretteink közöttünk vannak. Az első két foglalkozás november 10-én és 24-én lesz megtartva. Az induló létszámról szeretnénk képet kapni, ezért szíveskedjenek visszajelezni a 62/279-140-es telefonszámra október 31-ig.

Zumba

2018. szeptember 4. napjától Nagylakon teljes mértékben ingyenessé vált a heti rendszerességgel (kedd 18 óra) tartandó zumba edzés. Jelenleg 16 -18 -20 fő veszi ezt igénybe – ami megfelel az előzetes várakozásnak. Azonban közelednek a hosszú téli esték és úgy gondolom ezt a mozgásformát is érdemes beépíteni a heti programba. Minden korosztályból várjuk az új jelentkezőket. November hónapban, mintegy 2 – 2,5 órás intenzív mozgást igénylő estét tervezünk – a részletekről később.

Ismét fornetti

Ismét rendelkezésre áll, mintegy 150 – 160 adag Fornetti, amelyet 2018. október 17-én délelőtt 9 órától tudunk átadni önöknek a Művelődési Ház hátsó bejáratánál. Az elkészítése egyszerű, így aki kedveli ezt az íz világot kérem éljen a lehetőséggel.

 

 

Nagylak, 2018. október 15.

 

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. March 27. Wednesday 08:57 )
 
< Előző   Következő >