Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2018. szeptember 2. szám Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2018. November 23. Friday 08:36

Tűzgyújtás

A tárgyra vonatkozó 9/2015.(V.27.) számú rendelet hatálya Nagylak község közigazgatási belterületére terjed ki. Ennek értelmében kizárólag avar és kerti hulladék semmisíthető meg szabadtéri égetéssel. Az égetés során kommunális és ipari eredetű hulladék vagy veszélyes hulladék (pl.: műanyag, gumi, vegyszer, festék és ezek hulladékai) nem égethető el. Lában álló növényzet, tarló égetése szintén tilos. A nyílt téri égetést minden év február 1. – május 31., valamint október 1. és november 30. között 14 – 18 óra közötti időszakban lehet elvégezni. Az alábbiak esetében tilos az égetés:

- tűzvédelmi hatóság által elrendelt országos tilalom

- füstköd – riadó alkalmával elrendelt korlátozás időtartama alatt

- szeles időben

- ködös, párás és esős időben

- közterületen

- egészségügyi, kulturális intézmény 100 méteres körzetében azok működési ideje alatt

- ünnepnapokon

- szabadban tartott önkormányzati rendezvények ideje alatt

A rendelet teljes szövege megtekinthető a www.nagylak.hu weboldalon vagy személyesen az önkormányzat épületében ügyfélfogadási időben.

Mezőgazdasági termékek

2018. szeptember 19-én 09.00 órai kezdettel a volt iskola épületében kiosztásra kerül az alábbi – általunk – megtermelt konyhanövény. A készlet erejéig, mintegy 40 zsák, zsákonként 10 kg mennyiségű burgonya, 10 – 15 kg padlizsán, valamint erős paprika. A burgonya ezúttal nincs válogatva /vegyesen kisebb és nagyobb/. Kérem önöket, hogy csak az vigye el, akinek ez megfelel.

Emlőszűrés

 

Mobil emlőszűrő állomás kitelepülésére kerül sor 2018. október 3-án 14 – 17 óra között a Művelődési Ház parkolójába. Egyes célcsoport írásban értesül a vizsgálatról, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy részükről, valamint mindenki más részt venni szándékozó hölgy esetében előzetes jelentkezésre van szükség. Helyszín: Orvosi rendelő Borsos Andrea, telefon 62/279-139

 

 

Nagylak, 2018. szeptember 17.

 

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2019. March 27. Wednesday 08:57 )
 
< Előző   Következő >