Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2018. január 2. szám Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2018. February 19. Monday 08:28

Idősgondozás

A szociális étkeztetés, valamint az idősgondozás 2017. december 31-ig társulás keretében került ellátásra. A múlt év első felében egyértelművé vált, hogy a költséghatékonyság szem előtt tartása miatt ez 2018. évben nem tartható. Kilépési szándékát Nagylak Önkormányzat június 30-ig jelezte és ez az év utolsó napját követően érvénybe is lépett. A Csanádpalotához kapcsolódó események ismeretében kijelenthető, hogy egy helyes döntés született részünkről. Rendkívül fontos információ, hogy az önöket terhelő térítési díj nem változik és személyi változás sem történt. Továbbra is Szőke Zoltánné /Gabika/ az, aki ellátja a feladatot. Szabadsága idején Kovácsné Jani Gyöngyivel fognak találkozni – kérem fogadják őt is szeretettel és bizalommal. Továbbra is jelezzék, amennyiben az idősgondozás területén segítségre szorulnak.

Szociális tűzifa

Az önkormányzat lehetőséget biztosít újabb szociális tűzifa igények benyújtására 2018. január 24. és 2018. február 2. között a mellékleten szereplő feltételek megléte mellett. A polgármester javaslatot fog benyújtani a képviselő testület felé arra vonatkozóan, hogy jogosultsági feltételként az egyedülálló személy esetében 99.750 Ft helyett 111.150 Ft legyen a jövedelem határ. A cél az, hogy bővítésre kerüljön a jogosultak köre, ez ebben az esetben 15-17 személyt jelent. A benyújtott igények elbírálása továbbra is a Szociális Bizottság hatásköre.

Állásajánlat

A Szegedi Hulladékválogató üzembe lehetőség van munkát vállalni – gyakorlatilag azonnali kezdéssel. Állandó éjszakai műszak bruttó 170.000 – 180.000 Ft-os munkabér mellett. Minden egyéb információért hívja Locskai Zoltán polgármestert a 70/431-3711-es telefonszámon.

Vér levétele helyben

Előzetes bejelentés az orvosi rendelőben: 2018. február 5. napjáig folyamatosan.

A vér levétele és beszállítása: 2018. február 8.

Mezőgazdasági program

Korábban felkérést tettünk közé, amelyben kértük, hogy a meg nem művelt kerteket ajánlják fel számunkra munkavégzés céljára. Önök ezt megtették és nyolc esetben történt felajánlás. Sajnos a 2018. március hónapban induló start munkaprogram keretében már nem lesz lehetőség olyan tevékenység elindítására, amely az elmúlt időszakban nem került bevezetésre. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy az eltelt évek során nem volt fontos az olyan program beépítése, amely termelő tevékenységet eredményezhetett volna. Azért nem adjuk fel! Három kert előkészítését megkezdtük és jelenleg tárgyalások folynak vetőmag - adomány formájában történő beszerzésére. Hack Románné, Oravecz Józsefné, Hábel Béla köszönjük a kerteket és természetesen mindenki másnak a felajánlást.

Közterület használata

Tisztelt Lakótársaink!

A helyi rendelet értelmében közterületen történő anyag tárolása engedélyköteles tevékenység. Az elmúlt évben is kértünk fel ingatlan tulajdonosokat arra, hogy fordítsanak erre figyelmet és ebben az esztendőben is megtesszük ezt. Az érintetteket névre szólóan értesítjük és bízunk az együttműködő készségükbe.

Forgalmi rend változása

A Petőfi utca forgalmi rendje megváltozott. A vasútállomás irányából járműszerelvénnyel behajtani tilos. Az 43-as főút végén pedig a kötelező haladási irány jobbra, vagyis Makó irányába lehetséges. Az országhatár irányából érkezve az utcába bekanyarodni tilos. A fenti intézkedéssel mérsékeljük az átmenő forgalmat, azonban nem került megszüntetésre az utca két végéről történő megközelítésének lehetősége.

Nagylak, 2018. január 22.

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2018. May 03. Thursday 08:16 )
 
< Előző   Következő >