Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2018. január Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2018. January 11. Thursday 08:18

Polgármesteri köszöntő

Kedves Nagylakiak !

A 2017-es esztendő mindnyájunk számára egy igen esemény gazdag időszak volt. Szinte mindenben volt részünk. Időszakos önkormányzati választás, belső átszervezések, ezen kívül új orvos, új orvos asszisztens, megváltozott gyógyszerellátási rendszer, elkerülő út építésének megkezdése. Ráadásul a természet sem kímélt bennünket és komoly káraink keletkeztek. Sorolhatnám az elmúlt év jelentős történéseit, azonban célszerűbbnek látom inkább azt leírni hogy szemléletbeli változás történt-e ? A válasz pedig az, hogy igen ! Egyre több olyan közösségi teret tudtunk kialakítani és egyre több olyan közösségi megmozdulást tudtunk szervezni, amelyek esetében lakóink úgy gondolták, hogy azon nekik részt kell venni és jelen kell lenni. 2018. évben ezt szeretnénk folytatni és azt szeretném kérni, hogy önök mindnyájan támogassanak ebben. Mi nagylakiak egy kis közösség vagyunk és az ilyen közösségeknek éppen az összetartásban van az ereje. Legyünk mi is ilyenek, számíthassunk egymásra és legyünk biztosak abban, hogy baj esetén senki sincs egyedül. Merjük megszólítani egymást, merjünk beszélgetni. A december hónap ennek kitűnő példája volt. Ennek reményében szeretnék önöknek nagyon boldog új esztendőt és nagyon jó egészséget kívánni.

Mikrobuszos programajánlat

2018. február 2-án /péntek/ autóbuszos programot szervezünk Kecskemétre a Mercedes-Benz magyarországi üzemébe gyárlátogatás céljából. Azt gondolom, hogy ez egy valódi kuriózum és aki egy kicsit is érdeklődő az autók tekintetében az ezt a lehetőséget megragadja. Hosszas egyeztetés előzte meg magát az eseményt de azt gondolom megérte, hiszen nem minden napi élményben lehet részünk. Fontos tudni, hogy kizárólag a jelentkezés sorrendjében van lehetőség a részvételre. A szabadkai útnál ez némi feszültséget okozott, ezért kérem a megértésüket. Jelentkezési határidő : 2018. január 19. Telefonszám : 62/279-140

Református istentisztelet

Örömmel tájékoztatom önöket, hogy első alkalommal 2018. január 14-én /vasárnap/ 16 órakor istentiszteletet tart templomunkban Vladár Sándor református tiszteletes. A tiszteletes úr az elmúlt időszakban több esetben is megtisztelt bennünket jelenlétével. A jövőben minden hónap második vasárnapján 16 órakor találkozhatunk vele az ökomenikus templomunkban. Szeretettel vár mindenkit függetlenül attól, hogy mely felekezet követőjének vallja magát.

Köszönet nyilvánítás

2017. december hónapban hetente gyújtottuk meg Advent gyertyáit. Köszönöm a négy felekezet képviselőinek, hogy az ünnephez kapcsolódó gondolataikat megosztották velünk. Ezen kívül köszönet jár azoknak, akik részt vettek a szervezésben. Akik vállalták a sütést a szeretet vendégség lebonyolítása érdekében – munkatársaimnak, akik mindig jelen voltak és a nagy létszámú kedves érdeklődőnek.

Fa kivágása

Szakvélemény beszerzésére került sor arra vonatkozóan, hogy a fő út mellett meglévő egyes fák jelentenek-e potenciális veszélyt az ott elhaladó gépjárműre, vonatra vagy esetlegesen a túloldalon levő lakó kerítésére vagy lakóházára. Három fa esetében – a korábbi szakszerűtlen visszavágás miatt – dokumentálásra került, hogy valós veszély áll fent. A fentiek miatt január második hetében azok kivágásra kerülnek. A visszapótlás már ebben a hónapban meg fog történni. Bízom benne, hogy önök szerint is az első az anyagi biztonság.

Nagylak, 2018. január 04.

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2018. May 03. Thursday 08:16 )
 
< Előző   Következő >