Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2017. december Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2018. January 08. Monday 19:31

Szakemberek elérhetősége

Sajnos községünkből nem volt jelentkező a felhívásunkra, amely szerint helyi szakembereket kerestünk különböző munkák elvégzésére. Ez ugyan nem járt sikerrel, azonban a segítő szándékunk megmaradt. Vidékről tudunk megbízható, korrekt mestereket közvetíteni önöknek, amennyiben adott esetben igényt tartanak rá. Kőműves, festő stb.

Kert felajánlása

Örömmel tájékoztatom önöket, hogy a korábbi felhívásunkra 6 kert felajánlása történt meg közmunkában történő mezőgazdasági tevékenység végzésére. Ez hatalmas lehetőség az értékteremtő munka megteremtésére. Ezeket szerződés megkötése mellett anyagi ellenszolgáltatás nélkül fogjuk használni. Szándékaink szerint a megtermelt javak visszaosztásra kerülnek. Amennyiben úgy gondolják - még 2 – 3 kert felajánlását el tudjuk fogadni. Határidő : 2017. december 8. Telefonszám: 62/279-140

Lakossági fórum

Az elkészült Település Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet iratanyag rendelkezésünkre áll, amely megtekinthető a Polgármesteri Hivatalban, valamint a www.nagylak.hu honlapon. A dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeket, véleményeket elmondhatják lakossági fórum keretében.

Időpont : 2017. december 5. 17 óra

Helye : Művelődési Ház

Felajánlás

Az Adventi gyertyagyújtás időpontjai : december 3 – 10 – 17 – 24

Ezekben az időpontokban szeretet vendégségre is sor kerül. Ahogyan korábban jeleztük sós sütemény és forró tea kerül kínálásra. Az első alkalomra 2 adag már felajánlásra került. Kérem jelentkezzenek azok, akik a többi időpont esetében vállalják a fenti mennyiség sütését.

Nyugdíjas klub

Ismételten szeretném felhívni a figyelmet, hogy a helyi nyugdíjas klub szeretettel várja az új érdeklődőket. Aki kedvet érez látogassa meg az összejövetelüket, töltsön el velük egy délutánt, ismerje meg őket. Később eldöntheti azt, hogy szeretne-e hozzájuk csatlakozni. Mindnyájuknak szüksége van egy kis kimozdulásra, egy kis beszélgetésre és közös programokra. Jó szívvel ajánlom a kis csapatot és várja önöket Bohák Lászlóné (Marika) klubvezető.

Időskorúak segítése

A kedvező időjárás elmúltával beköszöntő hidegebb téli időszak a településen egyedül élő idős emberek tekintetében jelentősebb figyelmet követel mind az önkormányzat, mind a helyi lakók részéről. Kérem önöket kísérjék figyelemmel és minden esetben jelezzék, amennyiben úgy ítélik meg, hogy szomszédjuk, ismerősük, barátjuk rendkívüli krízis helyzetbe kerül. Fontos, hogy segítsünk és vigyázzunk egymásra. Közfoglalkoztatott munkatársaink is ennek szellemében végzik a munkájukat.

Munkaerő toborzás volt Nagylakon

A meghirdetett időpontban mintegy 20 fő nagylaki és 8 fő csanádpalotai lakos jelent meg a munkaerő toborzáson. Csanádpalotáról 6 fő jelentkezett az álláshelyre, Nagylakról 3 fő csak érdeklődött. Köszönöm mindenkinek a részvételt és december hónapban ismételten 2 munkaadó felhívásával jelentkezünk, akik összességében mintegy 5 - 6 munkavállalót keresnek.

Nagylak, 2017. december 01.

Locskai Zoltán
polgármester

Utolsó frissités ( 2018. May 03. Thursday 08:16 )
 
< Előző   Következő >