Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2017. szeptember 2. szám Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2017. September 20. Wednesday 07:53

Temető rendezettsége

A temető Nagylak Önkormányzat kezelésében van és ennek megfelelően jogos elvárás lakóink részéről annak a folyamatos tisztántartása, rendezettsége. Vannak olyan sírhelyek, amelyeket éveken keresztül nem gondoztak és helyben feltehetőleg nincs is hozzátartozó. Ezeket visszanyírtuk, illetve megformáztuk. Hasonló módon jártunk el akkor is, amikor Nagylakon élő nagyon távoli hozzátartozó engedélyezte a munkát. Nem áll szándékunkba tolakodni, mindössze a rendezettségre törekszünk.

Adomány ruházat

A Máltai Szeretet Szolgálat közreműködésével ismételten sikerült nagyobb mennyiségű ruházatra szert tenni. Ezek között gyermek és felnőtt viselet egyaránt megtalálható. Kérem önöket, hogy 2017. szeptember 20-án – szerdán – 16 órakor látogassanak el a Művelődési házba és válogassanak – akár nagy tételben is. Használt, de nagyon jó állapotban levő ruhákról van szó.

Tornázzunk együtt

Az egészséges életmód részeként jóga foglalkozások megtartására nyílik lehetőség. Szakképzett oktató részvételével 2 hetente szervezett formában történne a lebonyolítása, csütörtöki napon.

Helyszín : Iskola tornaterme.

Részvételi díj : Alkalmanként és személyenként : 700 Ft

Az elindítás feltétele : Minimum 10–12 személy előzetes jelentkezése. (telefonszám : 70/431-3711)

Emlékeztető

Kérem ne feledjék el 2017. szeptember 22-én érkezik a kormányablak busz.

Idősek világnapja

2017. szeptember 29-én 15.00 órai kezdettel ünnepség keretében, valamint bográcsban főtt sertés pörkölt elfogyasztása mellett köszöntjük községünk 65 év feletti szép korú lakóit. Az érintettek már megkapták a névre szóló meghívót. Kérem szépen, hogy a jelentkezést a megadott határnapig feltétlen tegyék meg. Példa értékűnek tartanám, azt ha 3-4 önkéntes fiatalunk az előkészületek idejében felajánlaná a segítségét, ezzel kifejezve tiszteletüket az idősek iránt. Fiúkat, lányokat egyaránt várunk. 2017. szeptember 24-ig várom a hívásukat (70/431-3711)

Nemzetközi sakkverseny

2017. szeptember 9-én Magyarcsanád községben sakkverseny került megrendezésre. Községünket Kojnok István képviselte. Három ország 8 csapata vett részt, amelyben István is eredményesen szerepelt. Köszönjük szépen!

Közmunka program

A 2018/2019 évi várható közmunka programhoz kapcsolódóan úgy gondolom már most érdemes terveket készíteni. Nagylak községben több olyan idősek lakta ingatlan van, amelyeknek a kert része elhanyagolt vagy semmilyen formában nincs művelve. Ha a tulajdonos hozzájárulását adná, akkor 1–2 porta esetében fóliasátor felállítására kerülhetne sor. A lakó nyugalmát és minden napi életét nem zavarva termelhetnénk hasznos növényeket (paradicsom, uborka, burgonya stb.) - a köz javára. Kérem gondolják át és jelezzék, amennyiben további megbeszélést folytathatunk a részleteket illetően. (telefonszám: 06-70-431-3711)

Nagylak, 2017. szeptember 18.

Locskai Zoltán

polgármester

Utolsó frissités ( 2017. September 20. Wednesday 07:54 )
 
< Előző   Következő >