Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati hírlevél 2017. szeptember Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2017. September 12. Tuesday 08:01

Lakossági fórum

Kormányzati határozat értelmében Nagylak vonatkozásában is ,,Település Arculati Kézikönyv’’ megalkotása szükséges, amely széles társadalmi réteg bevonásával valósulhat meg. Lakóink tájékoztatása, valamint a vélemények és javaslatok megismerése érdekében lakossági fórumra kerül sor.

Helyszín: Művelődési Ház

Időpont: 2017. szeptember 14. 18.00 óra

Kormányablak busz

A ,,kormányablak busz road show’’ keretében Nagylakon is kormányablak busz fogadja az ügyfeleket.

Helyszín: Művelődési Ház parkolója

Időpont: 2017. szeptember 22. 09.00 – 11.00 óra között

Ügyintézhető ügytipusok:

- személyazonosító igazolvány

- lakcímkártya

- útlevél

- vezetői engedély

- ügyfélkapu nyitás

- diákigazolványhoz szükséges adatlap igénylése

- járási hivatal hatáskörébe tartozó gépjármű ügyintézés

A kisbuszban az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség is biztosított.

Személyi változás

A Magyarcsanád-Nagylak Közös Önkormányzat létszámába tartozó Bakacsi Orsolya pénztáros ügyintéző munkaviszonya 2017. augusztus 31-én megszűnt. A munkakör betöltésére pályázati kiírás történt. Természetesen elsődleges szempont volt az, hogy helyi lakos alkalmazása valósuljon meg. A fenti szempontot figyelembe véve 2017. szeptember 1-től a megüresedett munkakört Kimpán Erika tölti be, aki a megfelelő iskolai végzettséggel rendelkezik.

Kisbusz üzemeltetése

Lakóink korábban több esetben kifogásolták, hogy az aktuális magas díjak miatt kisebb csoportok (max. 7 fő) nem tudják igénybe venni községünk járművét, amely első sorban az óvodások utaztatására szolgál. A változtatás megtörtént, így ezentúl kizárólag az üzemanyag költség megfizetése mellett van lehetőség utakat szervezni. Kérem előre jelezzék, amennyiben munkaszüneti napokon igény van rá.

Migránsok mozgása

Az utóbbi hetekben felerősödött településünkön a migránsok mozgása. Lakóinkat szeretnénk megnyugtatni hogy a rendvédelmi szervek folyamatos, intenzív megfigyelést és járőr szolgálatot tartanak a környezetünkben. Azonban nagyon fontos hogy idegen, gyanús személyek és járművek mozgása esetén azt jelezzék a 62/515-170 telefonszámon.

Vérvétel helyben

Tekintettel arra, hogy lakóink nagy többsége idős korú, ezért szeptember hónapban kísérleti jelleggel 2 alkalommal helyben történik a vérvétel. Ezzel kíméljük őket az utazás nehézségeitől.

Vérvétel ideje és helye: 2017.09.21. 6-8 óra között a lakcímen: csak mozgásképtelen személyek esetében

Előzetes bejelentés a rendelőben: 2017.09.18-ig

Vérvétel ideje és helye: 2017.09.28. 7.30-8.00 óra között a rendelőben: mindenki más esetében

Előzetes bejelentés a rendelőben: 2017.09. 25-ig.

A levett vér laborba történő szállításáról az önkormányzat gondoskodik. Bízom benne, hogy ezzel az intézkedéssel az önök kényelmét tudjuk szolgálni.

Nagylak, 2017. szeptember 11.

Locskai Zoltán

polgármester

Utolsó frissités ( 2018. May 03. Thursday 08:17 )
 
< Előző   Következő >