Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2017. július 3. szám Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2017. August 02. Wednesday 19:28

 A Nagylakért Alapítvány jó tanuló pályázata

A Nagylakért Alapítvány kérésére idén is közzé tesszük a legjobb tanulók jutalmazására vonatkozó felhívásukat, ami az általános iskola alsó és felső, valamint a középiskolai tanulmányi munka elismerésére irányul. Az alapítvány kuratóriuma kéri, hogy pályázatukat csak azok a fiatalok adják be, akik a 2016/2017-es oktatási évben kiemelkedő eredményt értek el.

Alapfeltétel a 4,7-es vagy azt meghaladó átlagteljesítmény. Ezen felül további előnyt jelent a térségi, megyei vagy országos tanulmányi versenyen elért eredmény, amit a bizonyítványon túl az elismerő oklevéllel kell bizonyítani. Az alapítvány kuratóriuma kéri a fiatalokat és/vagy szüleiket, hogy pályázataikat 2017. július 31-ig feltétlenül nyújtsák be elbírálásra a Polgármesteri Hivatalba.

Az elismerések az augusztus 5-én megrendezésre kerülő falunapi ünnepi testületi ülésen kerülnek átadásra.

Használt ruházat

A 2017. június 29. napra meghirdetett ruha adomány szétosztása elmaradt. Az új időpont kijelölése megtörtént, így 2017. július 25-én 16.00 órakor várunk mindenkit a Művelődési Házban és mennyiségtől függetlenül, kérem válogassanak.

Ifjúsági klub nyitvatartása

2017. július 17-től munkanapokon a klub délelőtt is nyitva tart. Ez addig marad érvényben, ameddig a napi látogatók száma eléri a 10 főt. Amennyiben ebben változás történik tájékoztatjuk önöket.

Viharkár

A Rózsa sor 36 és a Pacsirta sor 8 szám alatti ingatlan helyreállításában intézkedés nem történt. A román állampolgárságú tulajdonosok felkutatása és értesítése folyamatban van. Mivel magántulajdonról van szó így közvetlen életveszély vagy várható jelentős anyagi kár elhárítása esetében a katasztrófavédelem az illetékes. Az önkormányzatnak nincs jogköre eljárni és a területre nem jogosult belépni. Azonban természetes elvárás mindnyájunk részéről a jelenlegi állapot megszüntetése. Továbbra is keressük a megoldás törvényes lehetőségét.

Kezdő informatikai képzés

Nagylak községben informatikai képzést kívánunk indítani, amelynek segítségével nem csak számítástechnikai tudásukat bővíthetik, hanem akár elhelyezkedésüket, foglalkoztathatóságukat is elősegíthetik.

A tanfolyamon részt vehet, aki

- elmúlt 16 éves és nincs tanulói jogviszonya, valamint a képzéssel egy időben    hazai vagy EU-s forrásból nem vesz részt informatikai képzésben

- nem múlt el 65 éves

- könnyebben szeretne munkát találni

- megtanulná használni az okos eszközöket

- szeretné a családdal, ismerősökkel az interneten keresztül is tartani a kapcsolatot

- otthonról szeretné a hivatalos ügyeit intézni

A tanfolyam 35 órás és a minimális létszám 12 fő. Kérem, folyamatosan jelentkezzenek a 62/279-140-es telefonszámon.

Nemzeti zászló

Képviselői indítványként megfogalmazódott, hogy amennyiben lakóink szeretnék a nemzeti zászlót az ingatlanukon kihelyezni, úgy azt az önkormányzat díjmentesen biztosítja részükre. A pontos darabszám megállapítása érdekében 2017. augusztus 18-ig jelezzék az igényüket. Kérjük, hogy ezt név és lakcím megjelölésével tegyék meg.

 

 

Nagylak, 2017. július 24.

 

 

                                                                                  Locskai Zoltán

                                                                                   Polgármester

 
< Előző   Következő >