Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2017. július Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2017. July 11. Tuesday 08:07

Köszönet

2017. június 29-e emlékezetes nap marad Nagylak történetében. Jelentős anyagi kár és a lelki sérülésekről még nem is beszéltünk. Ezúton szeretném megköszönni azt a munkát mindenkinek, amit magáért, szomszédjáért és a falu többi lakójáért végzett. Példamutató volt az összefogás, amit egymás segítségére valósítottak meg. A nehezén túl vagyunk, azonban még hetekig nyoma marad a pusztításnak. Türelmet kérek mindenkitől, amit felénk jeleztek és jeleznek problémát - fontossági sorrendben igyekszünk megoldani. Külön köszönet Varga Melinda vállalkozónak, aki a katasztrófa védelem munkatársainak élelmezését ellenszolgáltatás nélkül végezte.

Szelektív hulladék

Szeretném önöket tájékoztatni, hogy megérkezett a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló 240 literes sárga edényzet. Ezek kiosztását 2017. július 10-én megkezdjük és reményeink szerint 3 nap elegendő lesz a befejezéshez. Petőfi utca – Maros utca – Vasúton túli terület – Pacsirta sor - Rózsa sor – Balatán 2-es lakások – Gyár. Ebben a sorrendben szállítjuk házhoz, azonban pontosan nem tudom megmondani hogy egy-egy nap meddig jutunk el. Kérem önöket, hogy készítsék elő a személyi igazolványukat, mert adatokra lesz szükség az átvételhez. Akit nem találunk otthon az 2017. július 13-tól /csütörtök/ átveheti az Önkormányzat udvarában. Fontos információ hogy a szigeteken található 1100 literes edényzetet ezen a héten ürítjük utoljára és ezt követően bevonjuk.

Zöld hulladék gyűjtése

2017. július 24-én első alkalommal és ezt követően minden hónap negyedik hétfőjén zöld hulladék /falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom, őszi lombhulladék/ gyűjtése kerül bevezetésre. Ez térítésmentes azok részére, akik a kommunális díjfizetési kötelezettségüknek eleget tettek. Gyűjtés módja: átlátszó 120 literes zsák, amit reggel 6 óráig kell kihelyezni, alkalmanként max. 2 darab.

Kenutúra

Egy apró változás az indulás időpontját illetően. A meghirdetett 9 óra helyett 8 óra. Ahogyan leírtuk a visszautazás Apátfalváról megszervezésre kerül, viszont az indulás helyére történő eljutás egyénileg történik. Minden más egyéb a júniusi hírlevélben leírtak szerint.

Tisztelt Lakosok!

A Magyar Honvédség 2017. június 01 és 2017. augusztus 22. között ,,Saber Guardian 2017’’ elnevezésű nemzetközi gyakorlat sorozatot hajt végre, melyek érintik Nagylak települést. A gyakorlatokra történő ki és visszatelepülések időszakosan érintik a környező közúthálózatokat. Kérem fogadják megértéssel az esetlegesen megemelkedő járműforgalmat és zajhatást. További részletek a polgármesteri hivatalban.

Egyházi hitgyakorlás

2014. június 6-án Kiss-Rigó László Szeged-Csanád megyés püspök által felszentelésre került a Nagylaki Szentlélek templom. Fontos célként került meghatározásra a helyi közösség megerősödése, ezért a testvéregyházak szertartásainak megrendezése a támogatott események közé tartozik. Jelenleg a hónap első hétvégéjén evangélikus, utolsó hétvégéjén katolikus istentisztelet várja a hívőket. Amennyiben legalább 10 fő látogatója lenne a református gyülekezet rendezvényének, úgy itt helyben havi 1 alkalommal istentisztelet megtartására van lehetőség. A hit szabad gyakorlása fontos emberi jog, amelynek elősegítése kiemelt feladataink egyike. Kérem önöket jelezzenek, hogy a minimális létszám biztosítása megállapítható legyen.

Nagylak, 2017. július 05.

Locskai Zoltán

polgármester

 

Utolsó frissités ( 2017. July 11. Tuesday 12:34 )
 
< Előző   Következő >