Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2017. június 2. szám Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2017. July 06. Thursday 14:16

Használt ruházat

A Máltai Szeretet Szolgálat felajánlásaként 10 zsák rendkívül jó állapotban levő adomány ruházat érkezett községünkbe. Összetételét tekintve túlnyomó többségben gyermekekre szabott. Kérem önöket, hogy 2017. június 29-én csütörtökön 17.00 – 18.00 óra között látogassanak el a helyi Művelődési Házba és korlátlan mennyiségben válasszanak belőle.

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő

Kérem Önöket hogy 2017. július 3-án délután 17.00 órakor látogassanak el a helyi Művelődési Házba. A Gyógyfürdő munkatársa képekkel ilusztrálva tájékoztatást nyújt a fürdőorvosi ellátásról és kezelésekről. Ezen felül megismerhetik az igénybe vehető szolgáltatásokat, valamint akciókról és kedvezményekről is szó fog esni.

Ismételt felhívás véradásra

2017. július 4-én 08.00-11.00 óra között véradás kerül megszervezésre a Magyarcsanádi Művelődési Házban. Nagylak Önkormányzat kitűnő kapcsolatot ápol a Makói Vöröskereszt Szervezettel. Várnak minden, 18–65 év közötti felnőtt önkéntes véradót. Személyigazolvány, lakcímkártya és a TAJ-kártya szükséges. Ezek hiányában a véradás nem lehetséges. Kérem, önöket jelentkezzenek a helyi önkormányzatnál és az átszállításról mi gondoskodunk.

Kenutúra

Ismételten szeretném emlékeztetni a bátrakat arra, hogy a jelentkezés folyamatosan történik, egészen 2017. július 3-ig. Mindenkit szeretettel várunk az előző hírlevélben leírtak szerint.

Járda felújítás

A vasút túloldalán levő Pacsirta utcán befejeződött a járda felújítása. Négy ingatlan előtt - kötőanyag biztosítása mellett - az ingatlan tulajdonosának kérésére autó átjárásához megerősített járdaszakaszt építettünk ki – természetesen anyagi ellenszolgáltatás nélkül. A visszamaradt eszközök begyűjtése folyamatban van. Folytatás a Szegfű és Akác soron. Kérem a türelmüket – igyekszünk gyorsan visszaállítani az eredeti rendet.

Petőfi utca

Képviselő Testületi ülés keretében ismételten szóba került a Petőfi utca, áthaladó járművekre vonatkozó tehermentesítése. Tekintettel arra, hogy Önkormányzati kezelésben, valamint a Magyar Közúti Nonprofit Zrt kezelésében levő útszakaszt is érintett, ezért a rendőrség bevonásával három oldalú megbeszélésre fog sor kerülni. A későbbi lehetséges intézkedés ennek függvényében valósulhat meg.

MÁV terület karbantartása

Közfoglalkoztatás keretében 2017. április – május hónapban dolgozóink példa értékű munkát végeztek a fenti területen. Ismételten szükség van ennek megismétlésére. Jelzésem alapján a MÁV terület karbantartó csoportja 2017. június 28 – 30 között a benzinkút - őrház vonalában, valamint a gyár hozzájuk tartozó földterületén munkát végeznek – ezzel javítva a község külső megítélését.

Megnyert pályázat

A 2015. évben benyújtott energetikai és hőszigetelési munkára vonatkozó pályázat elbírálása megtörtént. Szeretném örömömet megosztani lakóinkkal, miszerint Lázár János Miniszterelnökséget Vezető Miniszter Úr nagymértékű támogatásával Nagylak község a nyertesek között lehetett. Ennek megfelelően 32.173.988 Ft felhasználására lesz lehetőség csak és kizárólag a fenti célra. A megjelölt ingatlan az Önkormányzat épülete.

Nagylak, 2017. június 27.

Locskai Zoltán
Polgármester

Utolsó frissités ( 2017. July 07. Friday 12:15 )
 
< Előző   Következő >