Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2017. június Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2017. June 19. Monday 09:12

 Szelektív hulladék gyűjtése

Jelenleg a szelektív hulladék elkülönített gyűjtése csak, a ,,szigeten’’ valósulhat meg. Kendergyár, Orvosi Rendelő, Szegfű utca 7 szám és Vasútállomás – ezeken a helyeken található papír, üveg és műanyag elkülönítésére szolgáló 1100 literes gyűjtő edényzet. Amennyiben csak és kizárólag a megfelelő anyag kerül ezekbe elhelyezésre, úgy az elszállítás költsége – amely az Önkormányzatot terheli – nulla forint. Ha viszont más, ,,szennyezett’’ anyagot is tartalmaz a gyűjtő – legyen az bármi - akkor a költsége 6750 Ft/darab. Csak március hónapban a nem megfelelő szelektálás miatt 130.000 forintba került a szállítás, ami jó esetben ingyenes lehetett volna. Kérem önöket, segítsenek abban, hogy ne keljen ezért fizetni, hiszen tudatos odafigyeléssel ez nem kerül pénzbe. Pénteki napokon van a szállítás, ezért minden csütörtökön megpróbáljuk ellenőrizni a tartalmat, azonban önök nélkül hiába való az erőfeszítésünk. Kérem, segítsék a munkánkat!

 

Diákmunka

2017. június 19-től 2017. augusztus 31-ig diákmunka végzésére van lehetőség Nagylak Önkormányzatnál. A célcsoport: 16 – 25 év közötti nappali vagy hallgatói jogviszonyban levő fiatalok. Megkerestük a szóba jöhető személyeket és sajnálattal állapítottuk meg, hogy kizárólag 2 személy vállalta a munkát. Napi 6 órás foglalkoztatás keretében szakképzetlen dolgozó havi bruttó 95.000 Ft, szakképzett dolgozó esetében pedig havi bruttó 125.000 Ft munkabér érhető el. Az igényelt létszámkeret továbbításra került.

 

Véradás

2017. július 4-én 08.00-11.00 óra között véradás kerül megszervezésre a Magyarcsanádi Művelődési Házban. Nagylak Önkormányzat kitűnő kapcsolatot ápol a Makói Vöröskereszt Szervezettel. Várnak minden, 18–65 év közötti felnőtt önkéntes véradót. Személyigazolvány, lakcímkártya és a TAJ-kártya szükséges. Ezek hiányában a véradás nem lehetséges. Kérem, önöket jelentkezzenek és az átszállításról mi gondoskodunk.

Kenutúra

2017. július 8. (szombat) napjára megszervezésre kerül az első nagylaki kenutúra. Maximum 40 fő részvétele lehetséges, akik életkora több mint 14 év. Vízre bocsájtás helye: benzinkúti lejárónál megközelítve Maros part. Indulás pontos ideje: 9 óra. Mentőmellény biztosítva minden résztvevőnek, a motorcsónakkal történő kíséret folyamatos. Érkezés az apátfalvai kikötőbe kb. 11.30 óra. Útközben két szigeten megpihenünk. Kikötés után a szigetházat keressük fel, ahol reményeink szerint már vár a krumpli paprikás és kolbász, amelyet mi magunk főzünk bográcsban. Kenyér, savanyúság szintén lesz. Étkezés, beszélgetés – ez a további program. A hazajutás biztosítva lesz. Egyrészt szeretnénk azok jelentkezését, akik nem mernek vízre szállni, de szívesen töltenék ismerőseikkel ezt a napot. Rájuk bíznánk az étel elkészítését 3 – 4 fő. A legbátrabbak pedig legkésőbb július 3-ig jelezzék felénk a részvételi szándékukat. A kenuk 4 személyesek és teljes mértékben megbízhatóak. Legyenek merészek és próbálják ki, vágjanak bele ebbe a kalandba! Folyamatosan várom a visszajelzésüket.

Ingyenes fűvágás az ingatlan előtti közterületen

Nagylak Képviselő Testülete 2017. május 29-én öt egybehangzó ,,IGEN’’ szavazattal, rendeletmódosítást hajtott végre a fent leírt tárgykör vonatkozásában. A rendelet szövegét közzé teszem.

„(3) A Polgármester az e Rendelet 11. § (1) bekezdés d)-e), illetve g)-h) pontjaiban, meghatározott esetekben a fűnyírási munkák elvégzését kérelemre, díjmentesen engedélyezheti a 65 év feletti, egyedül élő azon lakosok részére, akik Nagylakon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek és nincs a településen lakcímmel rendelkező gyermekük vagy unokájuk.”

A korábbi rendelet alkalmatlan volt arra, hogy a lakók igazság érzetét, megerősítsük. A pontatlan fogalmazás miatt jogos elvárás lehetett, hogy a kérelmezők mindannyian kivétel nélkül részesüljenek, ezen kedvezményben. Április – május hónapban érzékelhető volt, hogy ezt az Önkormányzat anyagilag nem tudja vállalni. A rendelet hatálya alá eső személyek esetében kérelmet nem kell benyújtani, amennyiben már korábban is végeztük ezt a munkát részükre.

Nagylak, 2017. június 14.

 

                                                                                     Locskai Zoltán

                                                                                      polgármester

 
< Előző   Következő >