Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2017. május 2. szám Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2017. June 16. Friday 13:34

Elkerülő út

Nagylak község közigazgatási területén megépülő úgy nevezett ,,Keleti elkerülő út’’ lakossági tájékoztatása törvényi előírás. A lakossági fórum szakemberek közreműködésével kerül megtartásra, ahol lehetőség lesz kérdéseket is feltenni. Pontos információt az időpontról jelenleg nem tudok szolgáltatni.

Fű nyírása

A megrendelt fűnyírás díja a 2016. évhez viszonyítva nem változott. Azért fontos erről tájékoztatást adni, mert elterjedt, hogy 2017. évben többet fizetnek a megrendelők. Pontosan regisztráljuk a munka kezdésének és végének időpontját és önök ezt aláírásukkal jóváhagyják. Konkrét észrevétel, panasz ezzel kapcsolatban a mai napig nem érkezett. A jelenleg ingyenes fűnyírás újra szabályozását a Képviselő Testület 2017. május 29-i ülésén ismét napirendi pontként tárgyalja, mert a jelenlegi konstrukció tarthatatlan.

Kamerák telepítése

A riasztó rendszerek, valamint a kamerák telepítése 2017. április 24-én elkezdődtek. Jelenleg 80%-os készültségi állapotban van a munka - ami természetesen jelenleg is folyik. A kamerák nem üzemelnek, azonban bizonyos teszteket futtatnak a rendszeren. Az éles indítás időpontjáról és ezzel együtt az összes felszerelt kamera pontos helyéről önöket tájékoztatjuk.

Ebtartás

Egy személyhez kapcsolódóan a mai napig is visszatérő panaszokat generál a közterületen kóborgó kutya. Köszönöm a többi tulajdonosnak, hogy átérezte a szomszédok a közlekedők aggodalmát és felelőségel járt el. Hiszem azt, hogy ezek a hangok eljutnak a kutya tulajdonosához és akkor ilyen címszó már indokolatlan a hírlevélben

Veszélyes hulladék elszállítása

Kérdésként fogalmazódott meg, hogy a veszélyes hulladék elszállítása hogyan történik meg. A veszélyes hulladék elhelyezése gyűjtő edényzetben TILOS! Ez vonatkozik a kommunális hulladék, valamint a gyűjtő szigeteken elhelyezett edényekre egyaránt. A DAREH – mint későbbi szállító – feladatkörébe sem fog tartozni, ezek begyűjtése és elszállítása. A gyógyszerek leadása az orvosi rendelőben történhet, televízió, számítógép leadása pedig közvetlenül a MÉH telepen.

Ebéd kihordása

Az ebédek kihordását, valamint a házi segítségnyújtással kapcsolatos feladatokat Szőke Zoltánné végzi. A nyár közeledtével a rendes évi szabadság kiadására kerül sor. Helyettesítését minden esetben Csanádpalotáról kirendelt dolgozó látja el. Az első napokban saját közfoglalkoztatott dolgozónk segít abban, hogy megismerje a helyi sajátosságokat – később egy személyben végzi el a feladatokat. Kérem önöket legyenek türelmesek és elnézőek, ha nem minden a korábban megszokott módon történik. Igyekszik maximálisan követni a kialakult gyakorlatot.

Szuper Infó

2017. március hónaptól megszűnt a Szuper Infó ingyenes hirdetési újság nagylaki terjesztése. A kiadó vezetőjével történő egyeztetés után tájékoztattam 2 helyi kereskedelmi egységet és ezen kívül megkerestem néhány nyugdíjas lakónkat az alábbi felvetéssel. Amennyiben minden pénteken - a közösség érdekében vállalják – hogy kihoznak 50 db Szuper Infó és 50 db Mozaik újságot úgy azt a kiadó biztosítja számunkra. Örömmel tájékoztatom önöket, hogy a hét elejétől az egyik kereskedelmi egység vállalta a kiszállítást és az újságot nála már megkaphatják. Köszönjük!

Játszótér

2017. április 14-től az óvodához tartozó játékok és a játszótéren elhelyezkedő gyermekek számára kiépített eszközök – terület egybe nyitás megvalósításával - közös használatba kerültek. A birtokba vétel megtörtént, remélem sikerült egy pici örömet szerezni nekik.

Nagylak, 2017. május 24.

Locskai Zoltán

polgármester

Utolsó frissités ( 2017. June 16. Friday 13:35 )
 
< Előző   Következő >