Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2017. március Nyomtatás E-mail
Írta: Locskai Zoltán   
2017. March 06. Monday 08:23

Önkormányzati Hírlevél 2017. Március

Közmunka 2017

A Járási Startmunka program/ráépülő közfoglalkoztatási program támogatási igényeiről a miniszter döntött. Valamennyi kérelem a benyújtásnak megfelelően támogatásra került. Örömmel tájékoztatom önöket, hogy 21 fő közmunkás foglalkoztatására lesz lehetőség 2017. március 1-től. Az eszköz beszerzés tekintetében 1.800.000 Ft áll rendelkezésre, amely az előzetesen megkért árajánlat alapján kerül felhasználásra, várhatóan április hónapban.

Adomány ruházat

Az elmúlt napokban a Mátrix Közhasznú Alapítvány telephelyéről községünkbe került elszállításra 300 kg női, férfi és gyermek használt ruházat. 2017. február 28-án délután 16.00 – 18.00 óra között kérem, hogy jöjjenek el a Művelődési Házba és válogassanak szükség szerint - bármilyen mennyiségben - ameddig a készlet tart.

Szemét szállítás

Tájékoztatom önöket hogy a kommunális hulladék szállítási gyakorisága 2017. március 1-től megváltozik. Az ürítés minden héten pénteki napon történik. A szolgáltató kérése hogy az adott napokon a garantált elszállítás miatt a kukák reggel 6 óráig kerüljenek kihelyezésre. A szelektív hulladék szállítási időpontja nem változott, az továbbra is minden hónap első csütörtöki napja, zsák felhasználásával.

Műanyag palackok

Néhány lakótársunk hozzánk fordult segítségért hogy szólítsuk fel a rendszeresen műanyag palackkal tüzelő közelükben élő utcabelieket. Tudom azt, hogy a kevés jövedelemmel rendelkező társainknak komoly anyagi megpróbáltatást jelentett az elmúlt 2 hónap, nagy hidegek voltak és számukra sokszor egyetlen fűtési megoldás volt a műanyag palack. Ha tényleg nincs más kiút, kérem keressék meg az önkormányzatot és megpróbálunk segíteni. A megolvadt palack füstje rákkeltő anyagot tartalmaz és a szag teljesen átjárja a környező lakásokat. Kérem önöket, hogy figyeljünk egymásra!

Kutyatartás

Néhány – feltehetőleg – eb tulajdonostól közvetett visszajelzés érkezett, hogy Nagylakon hajtóvadászat indult a négylábúak ellen. Őszintén sajnálom, mert nem ez volt és a későbbiek során sem ez lesz a cél. Mindössze annyi, hogy mindannyian szorongás, félelem nélkül merjünk közterületen közlekedni és merjük gyermekeinket az utcára engedni. Szinte naponta fogadnak az önkormányzat dolgozó 1 – 2 telefonhívást, amelyben ismételt bejelentések érkeznek a fenti tárgyban. Az eddigi mérleg sajnos a következő: 6 chip nélküli befogott kutya és 84.000,- Ft kiadás. Higgyék el: ezt az összeget az önkormányzat sokkal szívesebben áldozná az önök megsegítésére.

Köszönet

Községünk lakosai előtt szeretném megköszönni a közmunkában alkalmazott dolgozóinknak és vezetőjüknek azt az embert próbáló munkát, amit az elmúlt 2 hónapban végeztek. Ők voltak azok, akik a nagy hidegben hétköznap és szabadnapokon is szó nélkül jöttek és a - kérésemre - keresték a segítségre szorulókat, valamint mindent megtettek azért, hogy könnyebb legyen az időseknek, egyedül élőknek és betegeknek. Amikor pedig nem ezt tették, akkor mínusz 8 – 10 fokban tisztán tartás és gallyazás volt a munkájuk. Jelenleg a vasútállomás területének karbantartása folyik – érdemes megnézni.

Tisztelt Olvasóink !

A személyes megkeresésekre, valamint a beérkező információkra reagálva szeretném önökkel megosztani azt, hogy az elkövetkezendő időszakban Nagylak Önkormányzata mit nem szüntet meg:

- Nem tiltja ki a Family Frost mozgóárust.

- Nem tiltja ki a gázpalackot értékesítő mozgóárust.

- Nem záratja be a tápot értékesítő boltot.

- A lakosok részére végzett fűnyírás továbbra is igénybe vehető lesz.

Nagylak, 2017. február 27.

 

Locskai Zoltán
Ügyvivő Alpolgármester

Utolsó frissités ( 2017. March 06. Monday 08:25 )
 
< Előző   Következő >