Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Tájékoztató az ivóvízellátásról Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2013. January 07. Monday 08:04

Tájékoztató az egészséges ivóvíz ellátásról

 

 

Az Európai Közösség emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló irányelvben meghatározott kötelezettségének Magyarország az Ivóvízminőség Javító Program megvalósításával kíván eleget tenni, melynek várható időpontja 2014 vége.

 

A megvalósításra kiírt moratórium 2012 decemberében lejárt!

A kivitelezés befejezéséig minden olyan településen, ahol több arzént, illetve bórt tartalmaz az ivóvíz, vízszűrő állomás kiépítésével, vagy lajtos kocsikból történő szolgáltatással kell gondoskodni az egészséges ivóvízről.

Csongrád megyében a hatvanból 45 településen válik szükségessé az intézkedés.

 

Ebben a Magyar Honvédség a rendelkezésére álló katonai képességével vesz részt.

 

Önök a jövőben, minden hétfő-szerda-pénteki napon 15-17 óra között találják majd meg a honvédség lajtoskocsi szerelvényét a Dózsa György Művelődési Ház szobor előtti parkolójában.

 

Az előírások értelmében minden helyi lakost fejenként és naponként 2 liter ivóvíz illet meg. Miután a szerelvény kétnaponként jön, így minden lakos fejenként 4 liter vizet vételezhet egyszerre. Értelemszerűen pénteken 6 litert.

Amennyiben igény van rá, úgy a járatszám növelhető.

Hangsúlyozzuk, hogy az eddig fogyasztott ivóvíz minősége nem változott, csak az EU határértékeinek nem felel meg minden paramétere!!!!!

 

Kérjük, hogy a vizet csak tisztára mosott, élelmiszer szállítására alkalmas edényben vigyék el és tárolják otthonaikban, lehetőleg hűvös helyen.

A víz biztonságos tárolásának időtartama 48 óra.

 

Az így szolgáltatott ivóvizet lélekszám szerinti mennyiségben szállítják a megadott helyre, melyet a későbbiekben a gyakorlat fog kialakítani.

 

Nagylak, 2013. január 2.

 

                                                           Nagylak Község Önkormányzata

 

 
< Előző   Következő >