Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2012. november közepe Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2013. January 07. Monday 07:47

Önkormányzati Hírlevél

 

 

 

Fűtéskorszerűsítés próbaüzem:

Mint arról már korábban tájékoztattuk a lakosságot, a művelődési ház fűtéskorszerűsítésére idén is nyújtottunk be pályázatot, ami most nyert.

Az önkormányzati felzárkóztatási támogatás összege 3.262.000,- Ft és 100 %-os támogatású volt.

A pályázat kivitelezése során a régi, nagyon drága szénnel működő Carborobot helyett egy szalmabála tüzelésű kazán került beépítésre, melynek esetleges hibája esetén a rendszer egy mozdulattal visszaváltható a másik, tartalék kazánra.

Az új technikával mintegy 15-20 %-ára esett vissza a fűtés költsége, hiszen a település területén lekaszált, vagy keletkező éghető anyagokat is begyűjtöttük hasznosításra.

A nagyobb hatékonyság érdekében (a pályázat részeként) az épületen kívülről elhelyezett ajtók, ablakok helyét korszerű, légkamrás nyílászárók vették át.

Önkormányzatunk az egységes megjelenés érdekében kiegészítette a pályázati forrást, így minden külső nyílászáró kicserélésére sor kerülhetett (kivéve a rendeletben szabályozott fémajtókat).

A kivitelezés augusztus végén kezdődött és még a fűtési szezon kezdete előtt be is fejeződött.

A közelmúltban megtörtént a próbaüzem és a rendszer kiválóan teljesített.

 

GYEA EU Intervenciós segély:

Önkormányzatunk 2012. április elején pályázott a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz élelmiszersegélyre. Pályázatunk nyert, melynek keretében kicsit több, mint 1,1 tonna tartós élelmiszerhez jutottunk, melynek értéke közel 400.000,-  Ft.

A szociális bizottság minden feltételt és körülményt mérlegelve négy különböző méretű támogatási csomagot kialakítva döntött az adomány sorsáról.

Így 2012. november 13-án 120 nehéz helyzetben élő családnak tudtunk ismét segíteni.

Az élelmiszersegély Budapestről Nagylakra történő ingyenes leszállításáért a település lakói nevében is köszönetemet fejezem ki Gyarmati Roland vállalkozónak.

 

Kötelező agrárkamarai regisztráció:

Az új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal megalakul az új nemzeti agrár-, élelmiszer- és vidékfejlesztési kamara.

A hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így minden őstermelő és egyéni vállalkozó tagjává válik az új egységes köztestületnek.

A leendő tagok 2012. november 30-ig kötelesek bejelentkezni a nyilvántartásba az agrárkamara honlapján keresztül, és megfizetni az egyszeri 5.000 Ft–os kamarai hozzájárulást.

A regisztrációhoz ingyenes segítséget nyújt Nagylakon, a Polgármesteri Hivatalban, Fehér Attila agrárkamarai tanácsadó, novemberben minden csütörtökön 11.15-12.15 között.

 

Kéményseprői ügyfélfogadás:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy településünk szerződése értelmében a kéményseprői kötelező közszolgáltatást ellátó Kéménytechnika Kft. 2012. december 7-én pénteken 15-17 óra között ügyfélfogadást tart a Dózsa György Művelődési Házban, melyre tisztelettel várja ügyfeleit.

 

Nagylak, 2012. november 15.

 

 

 

 

Gyarmati András

    polgármester

 

 
< Előző   Következő >