Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2012. október közepe Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2012. November 05. Monday 10:41

Önkormányzati Hírlevél

 

 

Őszi lomtalanítási akció:

Tájékoztatjuk a falu lakóit, hogy a 2010. október 27-én (szombaton) reggel 6,00 órától ismét őszi lomtalanítási akciót szervezünk. Arra kérünk minden ingatlantulajdonost, hogy 26-án (péntek délután-este) szíveskedjenek a közlekedést nem veszélyeztetve minden kacatot, lomot kirakni. Természetesen a lomtalanításnak is meg vannak az európai szabályai, amit mindenkinek be kell tartani. Előre felhívjuk a figyelmet, hogy veszélyes anyagokat, építési törmeléket, elektronikai hulladékokat, gumiabroncsokat, valamint akkumlátorokat abba a kategóriába sorolják, amelyeket a szolgáltató cég nem fog elvinni. Az őszi lomb elszállítását a jelentős költségnövekedés miatt a cég nem vállalta, az önkormányzatnak pedig nincs rá forrása, ezért kérjük válasszák a komposztálást.

 

A temető nyitvatartásáról:

Az elmúlt évek tapasztalatából tanulva, szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy ezekben a napokban (halottak napja előtt) szoktak megjelenni a temetőben a virágtolvajok. 

A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség parancsnokával és a Nagylaki Polgárőrség tagjaival egyeztettünk a gyakoribb járőrözésről. Szeretnénk segíteni, megvédeni kegyeleti értékeiket, ezért október 27-től kezdődően kilenc napra elrendeltem a temető éjszakai zárását, melyet táblával is jelezni fogunk.

Így a rendőrség és a polgárőrök is másként tudnak intézkedni, ha késő este, éjszaka gyanús mozgást észlelnek a környéken. Kérjük, virágaikat, koszorúikat lehetőleg ebben az időszakban sziveskedjenek elhelyezni!

A temető nyitvatartása, a vidéki hozzátartozókra is tekintettel a következőképpen alakul:

                    október 27-28-án                    7,00-20,00 óráig

                    október 29-30-31-én               7,00-18,00 óráig

                    november 1-2-3-4-én              7,00-20,00 óráig

 

November 4.-ét követően ismét nyitottá tesszük a település temetőjét.

 

Kerti eszközök a temetőben:

Évek óta folyamatosan gondoskodunk a temetőben a sírgondozáshoz szükséges kerti szerszámok biztosításáról. Ezeket az eszközöket elsősorban a vidékről hozzánk látogató hozzátartozók miatt helyezzük ki. A szerszámok (kiskaparók, villáskaparók, lapátok, gyomszúrók, locsolók) többnyire nem elhasználódtak, hanem sajnos rendre eltűnnek.

A napokban ismét kitesszük a jelöléssel ellátott eszközöket, hogy segítsük a sírgondozást.

Kérjük vigyázzanak rá!

Nagylak, 2012. október 15.                                                              Gyarmati András

                                                                                                          polgármester

 
< Előző   Következő >