Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2012. július vége Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2012. October 11. Thursday 08:26

Önkormányzati Hírlevél

 

 

Ismét fontos pályázatot nyertünk:

A település vezetésének régen dédelgetett vágya, hogy a művelődési ház szakaszos felújításának egyik ütemeként megvalósítsa a jövőre nézve fenntarthatóbb, költségtakarékosabb üzemeltetést is.

A most üzemelő, nagyon drága szénnel működő kazánok egyike hozzávetőleg már egy évtizede nem használható.

2011-ben már pályáztunk a LEADER programban ugyanerre a célra, de azt fellebbezésünk ellenére elutasították a bírálók.

Nem adtuk fel és idén májusban egy másik forrásra nyújtottuk be pályázatunkat, amely végre pozitív elbírálásban részesült.

Az önkormányzati felzárkóztatási támogatás összege 3.262.000,- Ft és 100 %-os intenzitású.

A pályázat kivitelezése során a régi helyett egy szalmabála tüzelésű kazán kerül beépítésre, melynek esetleges hibája esetén a rendszer egy mozdulattal visszaváltható lesz a régi üzemmódra. Az új technikával terveink szerint mintegy 20-25 %-ára esik vissza fűtés költsége.

A nagyobb hatékonyság miatt (a pályázat részeként) az épületen kívülről elhelyezett ajtók, ablakok helyét korszerű, légkamrás nyílászárók veszik majd át. A kivitelezés várhatóan augusztus második felében kezdődik és még a fűtési szezon kezdete előtt be is fejeződik.

 

Háziorvosi helyettesítésről:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az augusztus 13.-ával kezdődő héten háziorvosunk Dr. Bittó Csaba és az asszisztensnő, Kolozsvária Rozália szabadságon lesz. A helyettesítést azon a héten Magyarcsanád háziorvosa látja majd el.

Kérjük, hogy akinek előrehozható, illetve halasztható ügye van (pl.:gyógyszer felíratás), azt a szabadságolás előtt vagy utána sziveskedjen elintézni. Megértésüket köszönjük.

 

A hagyományos tábortűzről:

Mint azt már korábban közöltük, a képviselő-testület döntése értelmében, forrás hiányában az idei falunapot nem áll módunkban megrendezni. Úgy tűnik, hogy a tábortűzre és az azt követő utcabálra viszont erőteljes igény mutatkozik. Mivel ezek az események kis költséggel megoldhatók, önkormányzatunk megszervezi azokat.

Kérjük olvassák el a túloldalon lévő meghívót és tiszteljék meg érdeklődésükkel a közreműködőket, valamint a szervezőket.

Gyarmati András

polgármester

 
< Előző   Következő >