Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2012. április közepe Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2012. April 25. Wednesday 11:59

Önkormányzati Hírlevél

 

 

Közösségi közlekedés átszervezéséről:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a kormány április 15-től a Mezőhegyes-Újszeged vasúti szárnyvonalon (a csekély kihasználtság miatt) a járatpárok nagy részét megszünteti.

Az ügyben állampolgári megkeresésre, kérésre tiltakozó levelet írtunk a KTI Dél-Alföldi Regionális Közlekedésszervezési Irodának. Ebben jeleztük a szárnyvonal mentén élő és elsősorban Szegeden, Makón dolgozó munkavállalók gondjait, miszerint a megszűnő járatok miatt lehetetlen lesz a reggel hat órakor kezdődő műszakokba beérni. Jeleztük továbbá, hogy a településen aláírásgyűjtő íveket helyeztünk ki, melyeket április első napjaiban megküldünk a MÁV Zrt. részére, illetve ezzel párhuzamosan tájékozódtunk a TISZA VOLÁN szándékairól.

A KTI-től kapott tájékoztatás szerint két vonat járatpár marad meg, a Mezőhegyesről 5,35 és 13,35-kor, valamint a Szegedről 7,47 és 15,47-kor indulók.

A TISZA VOLÁN pedig két új járattal segíti a munkavállalók és diákok Szegedre, Makóra történő utazását az alábbiak szerint: munkanapokon Nagylak kendergyár megállóból hajnali 4,00 órakor indul autóbuszjárat Makói átszállással, munkaszüneti napokon (a diákok visszautazását segítve) a Mezőhegyesről 17,35-kor induló járat Nagylak érintésével 19,35-kor érkezik Szegedre.

A biztonság kedvéért kérjük, tájékozódjanak Önök is a szolgáltatóknál!

 

Jubileumi házassági évfordulósok köszöntéséről:

Közösségünk szép hagyománya, hogy minden évben, általában a falunapon köszöntjük az 50. vagy még időseb, házassági évfordulójukat ünneplő párokat. 2012-ben összesen kilenc ilyen párról tudunk: hat pár 50., három pár 55., és egy pár 60. évfordulót ünnepel.

Sajnos a falunapra idén nem kerül sor, ezért az ünneplőket (azokat a jubiláló párokat, akik ez elől nem zárkóznak el) a polgármester és az alpolgármester saját otthonaikban köszönti. Így történt ez két hete is, amikor Slajchó Józsefet és Póta Zsuzsannát 50., id.Tóth Józsefet és Stefanik Annát 55., Fazekas Jánost és Magyar Ilonát 60. házassági évfordulója alkalmából köszöntöttük a képviselő-testület nevében.

A település lakói nevében is gratulálunk az ünneplő pároknak és jó egészséget kívánunk mindannyiuknak!

 

 

FELHÍVÁS

„BARÁTI   BOGRÁCSPARTIRA”

 

A helyi Román Nemzetiségi Önkormányzat 2012. április 30-án rendezi meg a baráti

társaságok bográcspartiját a művelődési ház udvarán, melyre szeretettel várják a csapatok jelentkezését.

Nevezni 3.500,- Ft-os díj ellenében lehet, melyért 5 kg marhalábszárat kapnak a csapatok.

A versenyt független zsűri értékeli a helyszínen.

 

Fontos kikötés, hogy a nevezéseket nem lehet összevonni (ahány nevezés, annyi bogrács),

valamint a csapatoknak a helyszínen kell megfőzni és elfogyasztani a bográcsost!!!

 

A jelentkezéseket április 16-án (hétfőn) 16,00 óráig várjuk az önkormányzatnál.

 

A programterv szerint ismét lesz (akár több menetben is) 20 táblás sakkszimultán, a gyerekeknek szellemi TOTO és egyeztetés alatt áll a Gyulai Hagyományőrző Néptánc Együttes fellépése is.

 

Az abrosszal terített asztalokat a községi önkormányzat biztosítja, de az étkezéshez szükséges kellékekről a nevező csapatoknak kell gondoskodnia!

 

Töltsünk együtt egy jókedvű, hangulatos délelőttöt!

 

Nagylak, 2012. április 10.

 

 

Gyarmati András

polgármester

 

 
< Előző   Következő >