Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2012. február vége Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2012. March 06. Tuesday 11:15

Önkormányzati Hírlevél

 

 

A hómentesítésről:

A tél korábbi, enyhe időjárását követően hirtelen ránk törő havazás és hideg váltotta fel az elmúlt hetekben.

A több éve nem tapasztalt és rövid idő alatt lehulló hó közutakról történő eltakarítására önkormányzatunk megpróbált mindent elkövetni. Az első havazást megelőzően összehívtuk azokat a közmunkában korábban foglalkoztatott személyeket - akik akkor még nem voltak ugyan alkalmazásban -, hogy önkéntes alapon segítsenek a hó eltakarításában.

Külön figyelmet szenteltünk az idős, mozgásukban korlátozott emberekre, akiktől nehezen várható el, hogy a helyi rendeletünkben szabályozott módon portájuk elejét tisztán tartsák.

A közutak eltakarítását most is ifj. Varga István vállalta, aki az üzemanyagon kívül munkájáért most sem kért ellenszolgáltatást. Igyekeztünk az autóbusz közlekedést elősegíteni (elakadás, fordulókotrás, stb.), az egyedül élő idős embereknek pedig még a hét folyamán is segítünk a tüzifa behordásában. A legrászorultabb családokon tüzifa segéllyel próbáltuk enyhíteni a gondokat.

A zord télnek remélhetően hamarosan vége lesz, ezért ifj. Varga Istvánnak és a közmunkában újra foglalkoztatott önkénteseknek tisztelettel megköszönöm a hó eltakarításában végzett munkáját.

 

Az iskolaépület használatának felfüggesztéséről:

Az elmúlt hetek havazásának köszönhetően sajnos egy komoly káresemény is bekövetkezett településünkön, ugyanis a régi iskolaépület nem bírta a hóterhelést. Az utcafront felőli végén, mintegy 10 méteres hosszban a tetőszerkezet megcsúszott. Az életveszély elhárítása és a további rongálódás megakadályozása érdekében negyvennyolc órán belül megtörtént a tető aládúcolása.

A tetőszerkezet végleges helyreállításának várható ideje március hó vége, becsült költsége 1,2 millió Ft. A munka befejezéséig az épületben működő könyvtár, ifjúsági klub és tornaterem  látogathatóságát felfüggesztettük, amiért szives elnézésüket és türelmüket kérjük.

 

A képviselő testület döntéséről:

Önkormányzatunk a lakossági kintlévőségek, a még el nem számolt játszótéri pályázat, valamint az állatitató bérleti díjának be nem folyt bevétele miatt nehéz anyagi helyzetbe került.

A korábbi évek szponzori támogatásai is jelentősen megcsappantak.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a költségvetés tervezésének fázisában képviselő-testületünk úgy döntött, az idei falunapot nem áll módjában megrendezni.

 

Nőgyógyászati rákszűrést tervezünk:

Amint arról korábban tájékoztattuk a településen élő hölgyeket, önkormányzatunk idén is nőgyógyászati rákszűrést tervezett 2012. február 9-ére.

A rendkívüli időjárás miatt a vizsgálatot 2012. március 8-án (csütörtökön) 9,00 órára helyeztük át.

A vizsgálaton résztvevő hölgyekkel az időpont egyeztetés korábban megtörtén.

Az időben történő felismerés életeket menthet, ezért tisztelettel kérjük, hogy saját és családtagjaik érdekében vegyenek részt a vizsgálaton.

A szűrésre kérjük vigye magával a TAJ kártyáját.

 

 

Nagylak, 2012. február 23.

 

 

Gyarmati András

polgármester

 

 
< Előző   Következő >