Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2012. január vége Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2012. February 13. Monday 10:54

Önkormányzati Hírlevél

 

 

A képviselő-testület decemberi döntéseiről:

Nagylak Község Önkormányzati Képviselő-testülete minden évben a decemberi soros ülésén dönt a következő évi közüzemi díjakról. A testület első körben elfogadta az inflációs rátát (4,2 %) meg nem haladó és a szakmai kamarák ajánlása alatti díjtétel növekedést.

Azonban a törvényi változások ezt felülírták.

Ennek megfelelően, egyelőre a települési szilárd és folyékony hulladék szállításának díja  befagyasztásra került a 2011-es árszinten, az ivóvíz ára pedig 2,6 %-kal emelkedik január 1-jétől.

A testület úgy döntött, hogy immár harmadik éve, most sem emeli a magánszemélyek kommunális adóját.

 

A kéményseprő-ipari közszolgáltatás szerződése az elmúlt év végével lejárt, ezért a képviselő-testület még az ősz folyamán megpályáztatta a szolgáltatókat. A képviselő-testülethez két pályázat érkezett, melyek közül az elkövetkező öt évre a lényeges kedvezőbb makói Kéménytechnika Kft. pályázatát fogadta el. A fenti közszolgáltatást korábban is a makói cég látta el zökkenőmentesen.

 

A decemberi ülésen a testület megtárgyalta és elfogadta a civilszervezetek 2011-es beszámolóját, a Makói Kistérség Többcélú Társulás munkájáról szóló beszámolót. Megalkotta a 2012. évi költségvetési gazdálkodás átmeneti szabályozásáról és a lakások bérletéről, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló rendeletét és módosította az SZMSZ-t.

Felülvizsgálta és változtatás nélkül elfogadta a helyi Román Kisebbségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodását.

 

Nőgyógyászati rákszűrést tervezünk:

Felhívjuk a településen élő hölgyek figyelmét, hogy önkormányzatunk idén is nőgyógyászati rákszűrést tervez 2012. február 9-én 9,00 órától. A vizsgálaton résztvevők száma 2006-2009 között jelentős emelkedést mutatott, az elmúlt két évben azonban csökkent a szűrésen megjelentek száma. Az időben történő felismerés életeket menthet, ezért tisztelettel kérjük, hogy saját és családtagjaik érdekében vegyenek részt a vizsgálaton.

A szűrésre kérjük vigye magával a TAJ kártyáját, a rövidebb átfutás miatt pedig sziveskedjék időpontot egyeztetni Kolozsvári Rozália asszisztensnővel.

 

A nyugdíjasklub pályázatának megvalósításáról:

A Nagylaki Nyugdíjas Egyesület a Nemzeti Civil Alaphoz pályázatot nyújtott be a működési feltételek javítása érdekében, melyet a Wekerle Sándor Alapkezelő ismét pozitívan bírált el.

A klub tagjai az elnyert forrást saját pénzükből kicsit kiegészítve konyhabútort és új gáztűzhelyt szereztek be. Varga István alpolgármester Tóth-Kása Norbert segítségével önkéntes munkában kicsempézték a bútorzathoz szükséges falfelületet. A megújult, kellemesebb hangulatú klubszobát a nyugdíjasok az elmúlt év végén vették birtokba.

A sikeres pályázathoz gratulálunk, az önkéntes segítséget pedig tisztelettel köszönjük.

 

Nagylak, 2012. január 24.

 

 

Gyarmati András

polgármester

 

 
< Előző   Következő >