Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2011. november vége Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2011. December 21. Wednesday 07:55

Önkormányzati Hírlevél

 

 

A játszótéri eszközök leszerelése:

Az elmúlt napokban azt tapasztaltuk, hogy az újonnan létesített községi játszóteret a hideg idő beálltával, teljesen érhető módon nem használják a gyerekek. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy

a játszóeszközöket állapotuk megőrzése érdekében (az óvodai játékokhoz hasonlóan) a téli hónapokra leszereltük. Reméljük, hogy ilyen módon a játékok néhány évvel tovább lesznek használhatók, megértésüket köszönjük.

 

A temető fáinak gondozásáról:

Községünk önkormányzata 2007 óta folyamatosan bizonyította, hogy a település temetőjében állandó rend van, a fák és a zöldfelület gondozása folyamatosan megtörténik. A járda mellett ültetett, mintegy zöld alagútkén gondozott tujafák látványa a nagylaki temető kellemes és egyedi színfoltja.

Tisztelettel kérjük, hogy ezeket a fákat ne gallyazzák fel, mert elveszti az eddig megszokott varázsát.

 

Az adventi ünnepségről, a kalácsosztásról és a karácsonyi ünnepségről:

Néhány héttel ezelőtt felhívással fordultunk a községben élő gyerekekhez, hogy karácsonyi témájú vers vagy prózamondással jelentkezzenek az adventi ünnepségünkre. Szerettünk volna ismét lehetőséget biztosítani a vállalkozó szellemű fiatalok számára, de ez most nem alakult kedvezően. Sajnos ahhoz kevesen jelentkeztek, hogy egy 15-20 perces műsor összeállhatott volna. Ugyanakkor nem szeretnénk megbántani azokat a fiatalokat sem, akik lelkesedéssel fogadták felhívásunkat, ezért számukra a falukarácsony keretében biztosítunk lehetőséget.

Kérjük készüljenek tovább és a december 18-án (vasárnap 14,00 óra) megrendezésre kerülő ünnepségen mutassák meg tudásukat. Előre is köszönjük nekik.

A karácsonyi ünnepség meghívóját későbbi időpontban küldjük Önöknek.

 

Ezúton tájékoztatjuk a faluban élőket, hogy a hagyományos karácsonyi kalácsokat a Mikulás, a polgármester és a települési képviselők december 17-én (szombaton) délelőtt viszik otthonaikba, amit fogadjanak olyan szeretettel, mint ahogy visszük.

 

Légijárművel történő munkavégzésről:

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának kérésére, a lakosság tájékoztatására az alábbi közleményt tesszük közzé:

A magyar légtér igénybevételéről szóló kormányhatározat ebben az évben változott. A 2011. szeptember 09-től hatályos új szabályozás értelmében, a Magyar Köztársaság államhatárától az ország belseje felé mért 10 km-es mélységű sávon belül légijárművel folytatott munkavégzést a tevékenységet végzőnek – annak megkezdése előtt legalább 24 órával – a rendőrség munkavégzés helye szerinti megyei szervének – a jogszabály által előírt tartalommal – be kell jelenteni.

 

 

Nagylak, 2011. november 30.

 

 

Gyarmati András

polgármester

 

 
< Előző   Következő >