Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Köszöntő Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. February 21. Thursday 13:08

Tisztelt Látogató!

 
 
Köszöntjük Önt Magyarország egyik legfiatalabb falvának honlapján. A magyar határon belül kialakult település a trianoni békeszerződés után jött létre és kenderfeldolgozásáról, valamint határátkelőjéről vált ismertté. Az elcsatolás miatt fiatal létére való tekintettel temploma sajnos nem maradt, de 2008 Pünkösdjére felállítottuk és felszenteltük a makói kistérség legmagasabb harangtornyát, amellyel szerves egységben megkezdődött a templom építése is. A 12 ezer négyzetméteres hárs- és kőrisliget, a szépen ápolt települési nyughely, az Emlékpark, valamint az új harangtorony (a maga 18 méteres magasságával) és templom látványossága lett a falu újonnan kialakuló főterének. 2016-ban létrehoztuk a kenderfeldolgozást megörökítő szakmatörténeti gyűjteményt: az Óriás Gombolyag Múzeumot, amely a felújított Közösségi Házban tekinthető meg.

Befektetési lehetőséget kínál a kendergyár (Hungarohemp Zrt.) területén lévő 81 hektáros Ipari Park, és a határátkelőn megüresedett, teljes infrastruktúrával ellátott épületegyüttes, valamint az üresen maradt iskola épülete. Településünk az alacsony ingatlan árak miatt megfelelő célpont lehet a vásárolni szándékozók körében.

A szálláskeresőket természetesen panzió és vendéglátó egység is várja.

Reméljük, mielőtt átutazik községünkön megáll néhány percre és tájékozódik nálunk, megtekinti a vendégszerető, barátságos emberek lakta településünket, Nagylakot.

 
 
                                                                                                                                                      Nagylak Község Képviselő-testülete
Utolsó frissités ( 2017. January 09. Monday 08:31 )