Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2010. január közepe Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2010. January 25. Monday 08:27

Önkormányzati Hírlevél

KÉTOLDALAS HÍRLEVÉL KÉRJÜK FORDÍTSON!!!

Újabb négymilliót nyertünk az év végén:

Mint azt már bizonyára tudják, a Hungarohemp Zrt. 2009. augusztusa óta sajnos nem üzemel, ezért az ivóvíz ellátás tekintetében a gyár környékén élők meglehetősen kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Az önkormányzat a Makó-Térségi Víziközmű Kft.-vel, mint szolgáltatóval olyan megoldást keresett, amivel a kialakult állapotot megnyugtató módon és hosszú távon lehet rendezni. Az ingatlanokat rá kellett kötni a községi közmű hálózatra.

A beruházás, ami a tervek szerint 2009. decemberében elkészült és négy millió forintba került. A probléma az önkormányzatot természetesen váratlanul érte, így mindent el kellett követni annak érdekében, hogy az elvégzett munka lehetőleg ne kerüljön a nagylaki polgárok egyetlen adóforintjába se.

A beruházás megkezdésével egy időben benyújtottunk egy pályázatot, és az országgyűlési képviselőnk Dr. Buzás Péter segítségét is kértük. A közelmúltban érkezett az önkormányzati miniszter értesítése, hogy pályázatunkkal négy millió forintot nyertünk. A 2009-es gazdálkodási év mérlege így ismét pozitív, hiszen a nyertes pályázattal elkerülhettük a hitel felvételt.

Megint nyert a „Mindenki ebédel” pályázatunk:

Önök előtt nem ismeretlen, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal három éve sikerült partnerségen alapuló korrekt együttműködést kialakítani. Az elmúlt két évben ennek következtében kaptunk olyan pályázati lehetőséget, amelyet kár lett volna kihagyni. A lehetőséget 2010-re is szerettük volna kihasználni, ezért a legújabb pályázatunkat január 11-én be is nyújtottunk az alapítványhoz.

A napokban kaptuk az értesítést, hogy Nagylak ismét (immár harmadik alkalommal) kedvező elbírálásban részesült.

Ez azt jelenti, hogy ebben az évben megint 3200 adag melegíthető készétel érkezik a faluba.

A „Mindenki ebédel” program keretében így húsz rászoruló nagylaki gyermek étkeztetéséhez tudunk egész éven át segítséget nyújtani a szünetek minden napján, illetve a hétvégeken.

Menetrend változás az autóbusz közlekedésben:

Az elmúlt év őszén a közmeghallgatással egybekötött falugyűlésen lakossági észrevételt kaptunk arra vonatkozóan, miszerint jó lenne, ha a 12, 35 órakor Nagylakra érkező autóbusz járat a kendergyárig közlekedne.

A kérés ésszerűnek tűnt, így felvettük a kapcsolatot a TISZA VOLÁN Zrt.-vel. Ekkorra a decemberi menetrend változás sajnos már lezárult, de a társaság ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a kérést.

Alig két napja kaptuk az értesítést, hogy (méltányolva az önkormányzat kérését) ennél a járatnál 2010. február 1-től menetrend változást hajtanak végre. Így az említett járat a fenti időponttól a kendergyárig közlekedik, s onnan 12,50 órakor indul vissza Makóra.

A közüzemi díjak változásáról:

Nagylak Község Önkormányzatának Képviselő-testülete minden évben a decemberi soros ülésén hagyja jóvá többek között a szolgáltatói díjak változását. A szolgáltatókkal folytatott előzetes egyeztetéseken (a szolgáltatás színvonalának megőrzése mellett) sikerült minden területen az elérhető legkisebb emelésben megállapodni.

Ennek megfelelően a vízdíj 2010-ben 4 %-kal, a szilárd hulladékszállítás 8 %-kal, a folyékony hulladék szállítása 6 %-kal emelkedik.

A válságra való tekintettel és a lakosság növekvő terheinek csökkentés érdekében a képviselő-testület úgy döntött, hogy a kommunális adót 2010-re vonatkozóan nem emeli, annak mértéke tehát változatlanul 4.000,- Ft/év.

Nagylak, 2010. január 20.

Gyarmati András

polgármester

 

Utolsó frissités ( 2010. January 25. Monday 08:30 )
 
< Előző   Következő >