Kopfbereich

Direkt zum Inhalt Direkt zur Navigation

Inhalt

Önkormányzati Hírlevél 2009. szeptember eleje Nyomtatás E-mail
Írta: Gyarmati András   
2009. September 21. Monday 13:24

Önkormányzati Hírlevél

 

 

Pályázataink sorsáról:

Pályázati lehetőségeinkről, és annak eredményéről igyekszünk rendszeresen tájékoztatni a lakosságot. Ahogy szokták mondani, kezdjük a rosszhírrel.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz benyújtott pályázatink első körben sajnos nem nyertek (úrnafal, „Óriásgombolyag” Múzeum, községi játszótér). Információink szerint a falumegújításra, és a vidéki örökség megőrzésére a következő tél végén, legkésőbb jövő tavasszal valószínűleg ismét megnyílik a pályázási lehetőség. Céljainkról továbbra sem mondtunk le, így a következő fordulóban ismét mindent megpróbálunk, hogy sikerüljön nyerni.

A jó hírek!

A DARFT (Dél-alföldi  Regionális Fejlesztési Tanács) által tavasszal kiírt pályázatokra a mikrotérségi egyeztetést követően önkormányzatunk három keretre (TEKI, CÉDE, TEUT), négy cél megjelölésével nyújtott be pályázatot nyár elején. Az elbírálás a közelmúltban megtörtént, így néhány napja örömmel fogadtuk a hírt, hogy minden célra benyújtott pályázatunk nyert. A támogatási szerződések aláírásának fázisa után, remélhetőleg még az ősz folyamán megvalósulnak az alábbi fejlesztések, Így lehetőségünk lesz kiépíteni a nagylaki főút két végén egy-egy elektronikus forgalomcsillapító berendezést, a felújított orvosi rendelő eszközparkjának bővítése érdekében (lakossági és orvosi kérésre) lehetőség nyílik egy európai színvonalú EKG-t (600.000,- Ft) és egy doplert (érszűkület vizsgáló készüléket)  beszerezni.

A pályázati pénzből felújításra kerül a sportpályát és az óvodánkat elválasztó, nagyon rossz állapotban lévő útszakasz, valamint megújul a művelődési ház nagytermének parkettája, a színpad előtti lambéria és a nagyterem valamennyi ajtaja is. A célok megvalósításával, újabb 5.000.000,- Ft fejlesztés valósul meg községünkben.

A tavasz folyamán önkormányzatunk elkészítette a település parlagfű irtására vonatkozó tervét, melyet megküldött a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal részére. A hivatal díjazta a törekvésünket, és azt 100.000,- Ft támogatással jutalmazta. A támogatás eszközbeszerzésre fordítható, így önkormányzatunk a közterület gondozáshoz elengedhetetlenül szükséges gépeket (most két fűnyíró gépet) vásárol.

 

A szelektív konténerek használatáról:

Nagyon sok lakossági bejelentés érkezett a szelektív konténerek rendellenes használatával kapcsolatban.

Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a szelektív konténerekbe csak a rajta feltüntetett, válogatott hulladékot sziveskedjenek elhelyezni. Ellenkező esetben azok tartalmát kommunális hulladékként szállítják el, amit díjmentes szállítás helyett, az önkormányzatnak meg kell fizetni.

Kérjük, hogy a hely kihasználása érdekében a PET palackokat lehetőleg összetaposva dobálják a konténerbe. A rendeltetésszerű használat azt is megkívánja, hogy a konténereken elhelyezett lakatokat ne rongálják meg, mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy hetente cseréljük.

Kérjük továbbá, hogy az üzleti tevékenységből származó műanyag hulladékkal, (például fóliával) ne tömjék tele a konténereket.

 

Felhívás:

Mint arról korábban már tájékoztattuk a lakosságot, a GYEA-tól (Gyermekétkeztetési Alapítvány) 2009-re vonatkozóan is sikerült elnyerni 3200 adag élelmiszert. A „Mindenki ebédel” program keretében így húsz  rászoruló nagylaki gyermek étkeztetéséhez tudunk egész éven át segítséget nyújtani a szünetek minden napján, illetve a hétvégeken.

A nyári szünetet követően, a soron következő élelmiszercsomagok átvételére 2009. szeptember 11-én (pénteken) délután 15-17 óra között kerül sor az önkormányzat épületében. Kérjük az érintett családokat, hogy a csomagok átvételéről sziveskedjenek gondoskodni.

 

 

Nagylak, 2009. szeptember 7.

 

 

 

                                                                                                Gyarmati András

                                                                                                      polgármester                               

 
< Előző   Következő >